Desert delicios, inedit. Fructe, cremă ușoară și blat subțire, alternanță de straturi blat și cremă, deliciu.

Tort făcut la tigaie „Tort Medovik ”

Desert cu blat de cacao, fructe și frișcă

  • făină 500 g
  • două ouă+ 2 gălbenușuri
  • o linguriță jumate de bicarbonat de sodiu
  • cacao 65 g
  • miere de albine 4 linguri
  • unt 160 g
  • zahăr 130-150 g

Cremă

  • 100 grame smântână
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 200 g zahăr pudră

Decor

  • 100 g ciocolată rasă
  • fructe
  1. Punem într-un castron ouăle și gălbenușurile, alături de zahăr, lapte și miere, untul topit și amestecăm până se omogenizează. Apoi adăugăm cacao, amestecăm până se omogenizează.

  2. O punem pe foc pentru a topi zahărul, amestecăm continuu. Nu trebuie să fiarbă.

  3. Apoi adăugăm bicarbonatul și amestecăm. După ce se răcește adăugăm făina. Încorporăm bine cu o lingură, apoi punem aluatul pe un blat pe care am presărat făină. Frământăm și adăugăm făină până ce nu se mai lipește.

  4. Îl rulăm ca pe un salam, apoi îl porționăm în 8 bucăți, pe care facem în formă de bile. Lăsăm la rece 1-2 ore

  5. Apoi coacem la tigaie fiecare bilă în parte, sub formă de lipie. Ne ajutăm de o formă pentru a tăia uniform lipiile. O farfurie sau capac mai mare.

  6. Se coace la foc mediu pe amble părți fiecare lipie în parte.

Cremă

  1. Punem smântâna și zahărul alături de frișcă într-un castron înalt. Se mixează până devine fermă.

  2. Montăm tortul pe un platou pe care punem puțină cremă să nu se plimbe tortul. Ne ajutăm de un cerc să se strângă la un loc totul. Alternăm apoi: lipie+cremă, lipie+cremă… Deasupra și în jurul tortului ounem cremă, apoi ciocolată rasă. Deasupra ornăm cu fructe.