Desert delicios, inedit. Fructe, cremă ușoară și blat subțire, alternanță de straturi blat și cremă, deliciu.

Reclamă

Tort făcut la tigaie „Tort Medovik ”

Desert cu blat de cacao, fructe și frișcă
TIp mâncare: Desert
Bucătărie: Internațională
Cuvânt cheie: tort la tigaie
Author: Gabriela Nitu

Ingrediente

  • făină 500 g
  • două ouă+ 2 gălbenușuri
  • o linguriță jumate de bicarbonat de sodiu
  • cacao 65 g
  • miere de albine 4 linguri
  • unt 160 g
  • zahăr 130-150 g

Cremă

  • 100 grame smântână
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 200 g zahăr pudră

Decor

  • 100 g ciocolată rasă
  • fructe

Instrucțiuni

  • Punem într-un castron ouăle și gălbenușurile, alături de zahăr, lapte și miere, untul topit și amestecăm până se omogenizează. Apoi adăugăm cacao, amestecăm până se omogenizează.
  • O punem pe foc pentru a topi zahărul, amestecăm continuu. Nu trebuie să fiarbă.
  • Apoi adăugăm bicarbonatul și amestecăm. După ce se răcește adăugăm făina. Încorporăm bine cu o lingură, apoi punem aluatul pe un blat pe care am presărat făină. Frământăm și adăugăm făină până ce nu se mai lipește.
  • Îl rulăm ca pe un salam, apoi îl porționăm în 8 bucăți, pe care facem în formă de bile. Lăsăm la rece 1-2 ore
  • Apoi coacem la tigaie fiecare bilă în parte, sub formă de lipie. Ne ajutăm de o formă pentru a tăia uniform lipiile. O farfurie sau capac mai mare.
  • Se coace la foc mediu pe amble părți fiecare lipie în parte.

Cremă

  • Punem smântâna și zahărul alături de frișcă într-un castron înalt. Se mixează până devine fermă.
  • Montăm tortul pe un platou pe care punem puțină cremă să nu se plimbe tortul. Ne ajutăm de un cerc să se strângă la un loc totul. Alternăm apoi: lipie+cremă, lipie+cremă... Deasupra și în jurul tortului ounem cremă, apoi ciocolată rasă. Deasupra ornăm cu fructe.