Gingerbread Coffee

cafea caldă aromată

  • apă fiartă
  • lapte cald
  • 3 linguri de cafea măcinată
  • 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
  • ¼ linguriţă de nucşoară măcinată
  • 1/8 linguriţă de ienibahar măcinat
  • ½ linguriţă de ghimbir măcinat
  • 1 lingură de melasă  
  1. Pune toate ingredientele, cu excepţia apei şi a laptelui, într-ocafetieră de 350 de ml.

  2. Se adaugă apa fierbinte şi amestecaţi cu coada unei linguri de lemn saubeţişoare.

  3. Puneţi capacul la loc şi preparaţi cafeauatimp de 4 minute. Turnaţi cafeaua în ceaşcă şi adăugaţi lapte după gust.  

Creamy Iced Vanilla Caramel Coffee

Cafea rece, cremoasă

  • 4 ceşti de cafea preparată, adusă la rece sau la temperatura camerei
  • 1 ceaşcă de lapte
  • ⅓ ceaşcă de french vanilla creamer
  • ¼ ceaşcă topping de îngheţată cu caramel
  • 3 ceşti de gheaţă pisată
  • Tub de frişcă
  1. Se toarnă cafeaua, laptele, creamer-ul,topping-ul de caramel şi gheaţa într-un blender.

  2. Amestecaţi-le împreună laviteză ridicată până când conţinutul devine omogen.

  3. Se toarnă în patru pahareşi se adaugă frişcă deasupra.  

Black Magic Coffe

Cafea neagră cu ciocolată

  • 300 g de cafea neagră proaspăt măcinată
  • ¼ linguriţă de esenţă de ciocolată
  • ¼ linguriţă de esenţă de alune
  • ¼ linguriţă de esenţă de rom
  • zahăr sau îndulcitor  
  1. Se toarnă cafeaua preparată în cană. Se adaugă esenţele de ciocolată, alune şi rom după gust. Adăugaţi îndulcitorul, amestecaţi şisavuraţi-vă cafeaua!

Espresso Sorbetto

varianta rece a unui espresso

  • 350 ml Espresso
  • 4 cuburi de zahăr
  • 450 ml lapte cu conținut scăzut de grăsime
  1. Într-un shaker puneți espresso înghețat și celelalte ingrediente, se amestecă până la o consistentă moale.

Thai Iced Coffe

Cafea rece

  • cafea măcinată
  • 1 linguriţă de aromă de migdală
  • 2 linguriţe de nucşoarămăcinată
  • 4 linguri de smântână lichidă
  • 4 linguri de zahăr  
  1. Se amestecă nucşoara şi cafeaua măcinatăşi se pun la fiert. După ce cafeaua a dat în clocot, adăugaţi zahărul şi aromade migdală.

  2. Umpleţi patru pahare înaltepână la jumătate cu gheaţă pisată şi turnaţi peste două treimi de cafea.

    Amestecaţi bine şi lăsaţi cafeaua săajungă la o temperatură călduţă.

  3. Adăugaţi în fiecare pahar câte o lingurăde frişcă.

    Dacă doriţi să obţineţi un efectstratificat, ţineţi o lingură deasupra paharului şi turnaţi frişca încet înlingură, astfel încât crema va pluti la suprafaţă.