Rețeta clasică de tocăniță cu pui:

Ingrediente

  •  4 pulpe de pui
  •  200 g mazăre
  •  2 mâini roșii cherry
  •  3 linguri bulion
  •  100 g șunculiță afumată
  •  un pahar de vin alb
  •  3 morcovi medii
  •  3 căței usturoi
  •  1 ardei căpia/gras
  •  1 ardei iute
  •  un cartof
  •  o ceapă
  •  1 tijă de țelină
  •  3-4 polonice apă/supă concentrată de pui
  •  3 crenguțe rozmarin
  •  1 linguriță cimbru
  •  o mâna pătrunjel
  •  4 linguri ulei
  •  sare&piper

Mod de preparare:

  • Taie pulpele în 3-4 bucăți fiecare, dar lasă-le cu piele pe ele. Presară-le din belșug cu sare și piper.
  • Frige pulpele în uleiul bine încins și adaugă șunculiță afumată (cât mai grasă posibil) tăiată cubulețe și întoarce puiul până ce se rumenește bine.
  • După ce s-au rumenit pulpele, stinge-le cu vinul, apoi adaugă ceapă tocată mărunt, cățeii de usturoi tocați felii, morcovul feliat și ardeiul cuburi mari.
  • Adaugă țelină, ardeiul iute și cartoful tăiat cubulețe, roșiile cherry tocate jumătate, mazărea și pătrunjelul.
  • Deasupra lor, toarnă 3-4 polonice de supă concentrată sau apă, amestecată cu 3 linguri de bulion.
  • Așează capacul și lasă tocană de pui cu legume la foc mediu pentru 45 de minute, sau până când carnea se desprinde de pe oase cu mare ușurință.

Tocăniță de pui

Preparat cu carne, sos de roșii și legume

  • 500 g piept de pui, tăiat bucăți
  • 100 g bulion
  • 300 g iaurt
  • 1 ceapă roșie
  • 6 căței de usturoi
  • 1 linguriță coiandru
  • busuioc verde
  • ulei de măsline
  • sare&piper
  1. Se amestecă într-un bol usturoiul zdrobit și o lingură de ulei. Se adaugă coriandrul tocat, chimenul, piperul, sarea și foile de dafin. Se amestecă energic până când se obține o pastă omogenă.

  2. Se încinge într-o cratiță uleiul rămas și se rumenește ceapa tocată mărunt. Când a căpătat o culoare brun-aurie, se adaugă și bucățile de pui și se lasă la călit timp de 5-6 minute.

  3. Iaurtul și bulionul se amestecă și se pun în cratiță, se lasă să fiarbă 25 de minute

  4. Se asezonează cu sare și piper, se adaugă frunzele de busuioc tăiate mărunt și ardeii iuți curățați de semințe. Se mai lasă pe foc 5 minute.

  5. La final pui parmezan, se va topi de la căldura păstrată. Dacă vrei poți pune și verdeață proaspătă: busuioc, mărar, coriandru. Servește cu salată.