Tiramisu după rețeta originală venețiană! Rapid și delicios!

Tiramisu după rețeta veche datează din secolul al XVll lea când era servit de către nobilime. cremos, lejer și cu un gust puternic de cafea, tiramisu a ajuns astăzi unul dintre cele mai cunoscute deserturi din lume.

 Tiramisu pas cu pas

În Italia, tiramisu are diverse povestioare pentru fiecare zona. În Lombardia se spune că deșertul a apărut din cauza unui chef care zgârcit fiind a preparat o prăjitură cu resturi de biscuiți și crema. O altă istorioară din Veneția spune că Tiramisu avea proprietăți afrodisiace și era servit cu precădere curtezanelor. Indiferent de proveniență sau trecutul lui, deșertul este unul cu adevărat decadent. Crema fină și frresh este înnobilată de gustul cafelei de calitate. Pentru a prepară rețeta aveți nevoie de ingrediente puține, însă de calitate. Pentru un gust autentic al prăjiturii este ideal să folosiți ingrediente cât mai aproape de cele italienești.

Tiramisu original are nevoie  de : mascarpone, bisuiti Biscotti italienești, cafea instant, 1 gălbenuș de ou, frișcă lichidă, zahăr pudra,ciocolată rasă pentru decor (opțional). Pentru început este necesar să pregătiți crema, astfel această va avea timp să ”se odihnească” la frigider. Bateți frișcă cu mixerul pentru 10 minute, iar peste aceasta adăugați treptat brânză mascarpone. Încorporați și adăugați zahărul pudra, și apoi gălbenușurile de ou crude. Atenție!Conform rețetei originale crema conține gălbenuș de ou crud. în cazul în care va doriți să savurați alături de cei mici, schimbați cafeaua cu sucul de fructe și nu mai adăugați gălbenușurile. Va fi la fel de gustos! Continuați să mixati paa obțineți o crema densă și catifelată.

 

Tiramisu la pahar sau la tava, acelasi gust decadent!Tiramisu se montează extrem de ușor alternând straturile de biscuiți cu cele de crema.Este necesar să inmuiati foarte puțîn fiecare biscuit în cafea instant îndulcită. Cantitățile prăjiturii se reglează de celel mai multe ori în funcție de numărul portiilor pe care îl doriți. Nu va fie frică să experimentați!

boli care te pot ucide

Boli care te pot ucide în câteva ore. Cum să te protejezi de ele

_Emmanuel Macron/ Sursa: GETTY IMAGES

Partidul lui Emmanuel Macron, pierde majoritatea absolută în Parlament!