Ți s-a schimbat vocea? E semn că trebuie să mergi la medic. Asta spun specialiștii.

Reclamă

Se pare că vocea răgușită în unele cazuri poate fi de fapt un semn al unei afecțiuni. Unele modificări ale vocii ne pot da semne că în interiorul nostru sunt probleme grave de sănătate. De aceea este bine să ne dăm seama când trebuie să mergem la medic.

Reclamă

Ți s-a schimbat vocea? Iată ce poate însemna

Dimineața, o voce puțin răgușită trebuie să îți dea de gandit. Aceasta poate fi semnul unui început de reflux gastric. Acidul din stomac ajunge în esofag şi irită gâtul şi laringele. De aici și până la inflamarea corzilor vocale este doar un pas.

Vocea nazală este un alt semn. Aceasta este în unele cazuri rezultatul sinuzitei cronice. Tonul specific răcelilor şi nasului înfundat modifică foarte mult vocea. Se întâmplă asta deoarece blochează fluxul de aer.

Persoanele care au mereu o voce nazală pot suferi de diferite afecţiuni: sinuzită cronică sau alergie. De aceea este recomandat mersul la medic.

Voce mai groasă sau foarte slabă. O schimbare în tonul vocii poate însemna o problemă cu glanda tiroidă. Dacă nu funcţionează bine, tiroida poate duce la tulburări hormonale. De cele mai multe ori, tiroida îngroașă vocea, sau o face aspră.

Vocea slabă, monotonă. Acest tip de voce este întâlnit de cele mai multe ori la bolnavii de Parkinson. Aproape 90% dintre pacienți suferă diferite modificări ale vocii. Se pare că aceștia nu se mai pot monitoriza corect şi au impresia că vorbesc normal. Ei cred că vorbesc cu tine tare, cu inflexiuni. În realitate însă, vocea lor este slabă, monotonă.

Vocea foarte răguşită, care nu dispare. Acesta este un semn urgent că trebuie să mergeţi neapărat la medic specialist. Există situații în care tumorile apar la nivelul laringelui. În primele stadii ale cancerului se poate schimba vocea. Orice modificare a vocii trebuie să vă pună pe gânduri.