Multe persoane caută în ultima vreme preparate pe care le pot găti acasă.

Tocmai de aceea, ne-am gândit că ar fi ideal să vă prezentăm una dintre cele mai căutate rețete cu ciocolată. Dulciurile fac parte din viața noastră, chiar dacă vrem sau nu. Însă, avem libertatea de a alege între o mâncare sănătoasă gătită în casă și un dulce procesat. Este de menționat faptul că această rețetă nu necesită coacere, ceea ce înseamnă mai mult timp pentru voi. 

Ingrediente

  • 250 gr ciocolată neagră (50% cacao; mărunțită cu cuțitul sau sub formă de fulgi/bobițe)
  • 250 gr unt de arahide (sau alt unt de nuci: alune de pădure, caju, migdale)
  • 50 gr unt gras (82% grăsime; sau unt de cocos pentru varianta vegană/de post)
  • 1/4 linguriță scorțișoară măcinat (opțional; sau alte arome)
  • 3 linguri sirop de arțar (sau miere; sau alt îndulcitor de genul acesta)
  • 200 gr amestec de nuci, semințe și fructe uscate (fulgi mici de ovăz, stafide, merișoare, smochine, curmale
  • sau alte fructe uscate; migdale feliate; amestec granola cumpărată)
Ți-e poftă de ceva dulce? Iată cea mai bună rețetă de batoane de ciocolată și unt de arahide
e-Rețete

Mod de preparare

  • Se topesc pe abur ciocolata mărunțită, untul tăiat cubulețe și untul de arahide. Vasul în care sunt ingredientele să fie cu fund gros și să nu ajungă în apa care formează aburul, astfel încât topirea să se facă lent, ca să nu se strice ciocolata. Se amestecă de câteva ori după ce ciocolata începe să se topească.
  • Se ia vasul de pe abur și se adaugă îndulcitorul ales treptat. Adăugați câte o lingură, amestecați și gustați. Adăugați până e pe gustul vostru de dulce (am pus 3 linguri sirop arțar). Nu adăugați zahăr, nici chiar zahăr pudră, nu se va topi complet în amestec.
  • Turnați amestecul topit peste amestecul crocant (nuci, semințe, fructe uscate mărunțite dacă e cazul). Adăugați scorțișoara. Amestecați până la omogenizare.
  • Ungeți o tavă de chec cu un strop de ulei și tapetați-o cu folie de plastic. Turnați amestecul în tavă, nivelați. Trageți marginile foliei deasupra și mai nivelați cu mâna.
  • Introduceți tava la frigider minim câteva ore, până se întărește.
  • Când doriți să feliați scoateți tava cu 10 minute înainte ca să revină la temperatura camerei, se va felia mai ușor și mai frumos. Se taie felii de aprox. 2-3 cm. Batoanele se învelesc individual în folie. Se păstrează la frigider, dar se servesc la temperatura camerei. Poftă bună!