Cartofii sunt cei mai utilizați în gătirea oricărui preparat.

Pe lângă faptul că sunt savuroși și disponibili atât la magazine, cât și la țară, au numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. Cu alte cuvinte, dacă sunteți iubitori ai cartofilor, trebuie să știți neapărat cum să pregătiți acest fel de mâncare. 

Acesta este un preparat ușor și simplu de făcut, este la dispoziția oricui, chiar și la îndemâna unui începător în ale gastronomiei. Mai mult de atât, nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente, iar de cele de care aveți nevoie, o parte dintre ele cu siguranță le dețineți deja în propria bucătărie. Pentru a obține rezultatul dorit, trebuie neapărat să adăugați suflet și să îi serviți cu drag și pe cei apropiați.

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci (cca 500 gr)
  • 1 ceapa mică (cca 35 gr)
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță ghimbir răzuit pasta
  • 1/2 linguriță chimion
  • 1/4 linguriță turmeric
  • 1/2 linguriță semințe de nigella (negrilica)
  • 2-3 linguri ulei
  • sare, piper negru
Te-ai săturat să prepari cartofii în același mod de fiecare dată? Iată cum să gătești cea mai delicioasă rețetă, tigaie
e-Rețete

Mod de preparare

  • Cartofii se curata si se taie cubulețe (cca 1.5 cm).
  • Într-o tigaie larga (aprox. 28 cm) se încinge uleiul și se adaugă ceapa tocata mărunt. Se călește 5 minute până se înmoaie bine, apoi se adaugă usturoiul strivit și ghimbirul pasta. Se sotează încă 30 secunde. Se adaugă chimionul și turmericul și se amestecă sa se dizolve în ulei.
  • Se adaugă cartofii, se presară cu sare și piper negru, se amesteca bine. Se adaugă 50 ml apa și se pune capacul.
  • Când conținutul tigăii începe sa sfârâie, se da focul la mic și se lasă cartofii sa se facă. Cca 15-20 minute va dura. Amestecați în tigaie tot la 5 minute, având grija să nu striviți cartofii. Către final dacă încă nu sunt făcuți și conținutul pare uscat, puteți să mai picurați 2-3 linguri de apă.
  • Ridicați capacul când sunt gata cartofii și adăugați nigella. Lăsați să se mai facă fără capac încă 2 minute. Dregeți de sare.