Când ne gândim la micul dejun prima variantă care ne vine în cap este clasica omletă, care chiar dacă este foarte bună, parcă deja ne-am săturat de ea. O alternativă mai bună a acestei sunt ouăle cu bacon și pâine prăjită. Acest preparat este unul ce vine tocmai de la Casa Regală și are o savoare aparte. Cei care îl vor încerca se vor îndrăgosti iremediabil.

Ouăle cu bacon și pâine prăjită sunt un mic dejun regal ce îți vor bucura papilele gustative. Totul este gata în doar câta minute și te îndepărtează de varianta clasică a omletei sau a ouălor fierte. Acest preparat îi va cuceri până și pe cei mai mofturoși. Până la urmă cine nu s-ar bucura de niște ouă poșate perfect, cu gălbenușul moale, bacon crocant și pâine prăjită.

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 2 felii de pâine cu maia
  • 50 g cremă de brânză
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură oţet
  • 4 felii bacon
  • frunze de spanac baby, opțional
  • 4-5 roșii cherry, opțional
  • verdeaţă tocată, pentru ornat
Te-ai săturat de clasica omletă la micul dejun? Iată o alternativă care îți va bucura papilele gustative
clickpoftabuna.ro

Mod de preparare

Primul și cel mai important pas este poșatul ouălor. Pentru asta ai nevoie de o cratiță cu apă care se pune la fiert. În apă se adaugă puțină sare și o lingură de oțet. Ouăle se sparg, separat, într-un castron, iar atunci când apa a fiert se pun în cratiță. Cu ajutorul unei linguri se formează un vârtej în apă, iar oul se așează chiar în mijlocul acestuia. Se lasă la fiert aproximativ două minute, astfel încât albușul să se întărească, dar gălbenușul să rămână moale. Când sunt gata se scot cu paletă şi se lasă un minut la scurs.

Într-o tigaie antiaderentă se pun feliile de bacon și se rumenesc până ce devin crocante. Mai apoi se scot pe un șervețele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de grăsime.

Pentru ultimul pas se prăjesc feliile de pâine în toaster sau la cuptor, iar apoi se ung cu cremă de brânză sau cu puțin unt. Pe fiecare felie de pâine se așează bacon crocant, câte un ou poșat și orice alte ingrediente dorești: frunze de spanac baby, roșii cherry tăiate jumătăți sau un sos. Peste toate se presară piper negru proaspăt măcinat și se decorează cu verdeaţă tocată, după preferinţă.