Verigheta poate dezvălui nu numai starea civilă, ci și locul în care locuiești și tradițiile pe care le are țara respectivă.

Însă, în orice loc din lume, verigheta este simbolul iubirii dintre doi oameni care și-au unit destinele pe vecie.

Noi ne-am documentat cum poarta oamenii verighete si de ce cuplurile din diferite tari o fac diferit. Citește cele mai interesante curiozități despre simbolurile iubirii.

1. Când a apărut tradiția schimbului de inele

Nu se știe unde și când a apărut pentru prima dată tradiția schimbului de inele la căsătorie – dar cu siguranță a fost în Egiptul Antic și Grecia Antică. La început, inelele erau făcute din tulpini de plante, piele și fildeș. Apoi, în primele zile ale Romei Antice, aceste materiale au fost înlocuite cu metal.

De obicei, se folosea fier, dar în cazuri rare, bărbații le dădeau mireselor inele din aur sau argint pentru a dovedi că sunt cele mai prețioase persoane din viața lor.

Mai târziu, în secolul al II-lea î.Hr., miresele romane aveau să primească 2 inele: unul de aur pentru public și unul de fier pentru acasă când își făcea treburile casnice. Acest obicei a rămas popular timp de câteva secole. În Evul Mediu, tradiția de a oferi o verighă unei mirese a devenit parte a ceremoniei căsătoriei.

Te-ai întrebat vreodată cum sunt purtate verighetele în diferite țări? Vei fi uimit de diferențe
Pixabay

2. Cum a evoluat dovada de iubire eternă

În epoca Renașterii, a avut loc primul caz documentat de dăruire a unui inel cu un diamant pentru o logodnă. Arhiducele Maximilian al Austriei a dat un astfel de inel viitoarei sale soții, Maria de Burgundia. Curând după aceea, a devenit o tradiție comună printre oamenii bogați. La sfârșitul secolului al XIX-lea, exploatarea diamantelor a crescut. Drept urmare, persoanele cu venituri mai mici și-ar putea permite un inel cu un diamant.

La începutul secolului XX, tradiția s-a stins puțin, dar în 1938, De Beers a început o campanie de marketing revoluționară. Scopul campaniei a fost de a convinge clienții că un inel de logodnă este necesar și diamantele erau singura opțiune acceptabilă. De atunci, tradiția de a oferi un inel cu diamant pentru o logodnă a fost ferm stabilită.

Te-ai întrebat vreodată cum sunt purtate verighetele în diferite țări? Vei fi uimit de diferențe
Pixabay

3. Cum poartă oamenii verighete în diferite țări

În majoritatea culturilor, verighetele sunt purtate pe degetul inelar. Aceasta are de-a face cu vechea credință a „venei iubirii” care se presupune că leagă degetul inelar cu inima. Cunoștințele moderne despre anatomie arată că toate degetele sunt conectate cu inima, dar multe cupluri încă urmează tradiția și își poartă inelele pe degetele inelare.

Inelarul de pe mâna stângă este și mai aproape de inimă. Acesta este motivul pentru care oamenii din America de Nord, Marea Britanie și alte țări occidentale preferă mâna stângă.

Oamenii din Europa Centrală și de Nord, Rusia, Norvegia, Austria, Danemarca, Grecia, Polonia și Germania își poartă verighetele pe mâna dreaptă.

În unele țări, există și alte tradiții interesante. Cuplurile din Columbia și Brazilia își poartă adesea inelele de nuntă ca inele de logodnă pe mâna dreaptă, dar după ceremonie, le-au pus pe mâna stângă. Miresele suedeze pot purta seturi unice de inele care constau în inele de logodnă, de nuntă și de maternitate.