În cele aproape două luni de carantină, foarte mulți români au luat în greutate. Din această cauză, cei mai mulți caută acum sfaturi pentru controlul greutății. Iată ce ai de făcut.

Cum sălile de fitness nu se deschid zilele acestea și nici nu ai unde să faci sport, cel mai recomandat este să îți faci un plan personalizat. Este nevoie să respecți câteva reguli importante pentru sănătatea ta. Astfel, organismul tău va reveni la normal mai repede decât îți poți imagina.

Sfaturi pentru controlul greutății

1. Mănâncă întotdeauna puțin și des. Mesele calculate ajută sugestia și astfel reduci balonarea. Trei mese pe zi și două gustări sunt esențiale.

2. Bea multă apă. Este recomandat să bei minim 2 litri de apă pe zi. Apa hidratează și ajută la drenaj.

3. Mănâncă totul calculat. Proteine + carbohidrați. Mesele calculate vor ajuta organismul să primească strict numărul de calorii de care are nevoie.

4. Adoptă un stil de viață sănătos. Încearcă să mănânci fructe proaspete, salate, supe de legume. Acestea îți vor hidrata organismul.

5. Renunță la dulciuri, la prajeli și la sucuri acidulate. Toate acestea afectează colesterolul. Ai grijă să le înlocuiești cu mâncare fiartă sau coaptă.

6. Minim 30 de minute de mișcare pe zi. Mișcarea este esențială pentru organism. Mergi pe jos, aleargă sau practică un sport.

7. Dormi minim 8 ore pe noapte. Somnul joacă un rol important. Cu cât organismul este mai odihnit, cu atât va lupta mai mult împotriva acumulării de grăsime.

8. Bea ceaiuri.  Ceaiurile de plante ajută la detoxifiere. Este de preferat ca plantele să fie naturale, nu ceaiuri la plic.

9. Consultă un nutriționist. Un nutriționist va ști întotdeauna ce dietă să îți recomande în așa fel încât să nu slăbești negativ. Prin slăbitul negativ înțelegem acel slăbit defectuos care ne va aduce probleme de sănătate. O dietă necorespunzătoare poate aduce anemie, migrene, sau probleme de inimă.

Sursa foto: Cori Grămescu