Orice persoană se poate lovi din când în când dr senzația de balonare sau arsuri la stomac. Cel mai important în acel moment este să știi cum te tratezi. Alimentele joacă un rol mai mare decât medicamentația în aceste probleme de sănătate.

Iată o listă cu top alimente care au proprietati de sustinere a sanatatii intestinelor. Aceste alimente vor ajuta la reducerea inflamației, echilibrarea fluidelor și a nivelului de sodiu.

Top cele mai bune alimente pentru combaterea balonării

Castraveți

Castraveții sunt unul dintre cele mai bune alimente care ajută la sănătate corpului. Aceștia conțin siliciu, acid cafeic și vitamina C. Aceste componente reduc semnificativ retenția de apă din organism.

Avocado

Consumul de avocado ajută la reducerea sentimentului de „umflat” provocat de consumul de sare. Fiind un aliment bogat in potasiu, acesta conține fibre care hrănesc din plin bacteriile bune din intestine. Cel mai bun avocado se mănâncă dimineața cu ou, sau în guacamole.

Ovăz

Ovăzul este un aliment bogat în fibre atât solubile cât și insolubile. Ovăzul este un activator al sistemului digestiv încă de la primele ore ale dimineții. Este recomandat consumul de ovăz măcar odată pe săptămână.

Fructe de padure

Pentru a scăpa de balonare poți consuma afine, mure sau zmeură. Acestea sunt bogate în fibre și susțin sănătatea intestinelor. În momentul în care intestinele functioneaza corecr, este mai ușor să ai un microbiom echilibrat și astfel vei evita balonarea.

Pepene

Pepenele conține 91% apă. „Creșterea consumului de apă te va ajuta permanent să-ți reglezi nivelul de electroliți și să reduci retenția de fluide și balonarea. Vara, cele mai bune diete sunt cele cu pepene. Este și gustos și sănătos, însă este important să alegi pepenii bine copți.

 

Ghimbir

Ghimbirul este alimentul minune în eliminarea balonării. Are acest efect prin susținerea contracțiilor ritmice ale intestinelor. O altă proprietate deosebită a ghimbirului este reducerea informațiilor.

Iaurt

Consumul de iaurt este foarte benefic. Iaurtul este bogat în baterii pozitive și astfel este un probiotic de nota 10. Iaurtul susține o digestie perfectă și contribuie în lupta împotriva balonării. Un iaurt la câteva zile este excepțional pentru organism.