Sortimentul de ciocolată și fructele se pot schimba în funcție de preferințe.

Stiai ca mirosul ciocolatei poate creste intensitatea undelor cerebrale theta, ceea ce duce la o stare de relaxare imediata? Sau ca, daca vorbim despre ciocolata alba, ea nu poate fi incadrata la aceasta categorie, deoarece nu contine nici un fel de cacao? Iata alte cateva lucruri interesante pe care, poate, ca nu le stiai despre ciocolata:

– este nevoie de 400 de grame de boabe de cacao pentru a face aproximativ 450 de grame de ciocolata;

– inventatorul chips-urilor (prajiturerelor cu fulgi de ciocolata) si-a vandut ideea catre compania Nestle nu pentru o suma fabuloasa de bani, ci pentru a primi, in schimb, ciocolata gratuit pentru tot restul vietii sale.

Tartă de ciocolată albă cu zmeură

O tartă cu blat de biscuiți, ciocolată albă și fructe

blat

  • 250 g biscuiți
  • 80 g unt  topit

Cremă

  • 360 g  ciocolată albă
  • 200  g smântână dulce 23%
  • 50  ml lapte
  • 25 g unt

Decor

  • 300 g zmeură
  • frunze de mentă

Blat

  1. Încinge cuptorul la 180 de grade C și tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă detașabilă.

  2. Sfărâmă biscuiții într-un blender și adaugă untul topit, mixează până biscuiții se vor sfărâma complet, iar cele două ingrediente se vor combina  până când vei obține o textură ca cea a nisipului ud. Pune amestecul tava tapetată,  presează-l bine și bagă-l în cuptorul încălzit pentru 10 minute.

Cremă

  1. Toarnă smântâna, laptele și untul într-o cratiță mică și pune-o la foc mediu. Las-o să stea până se topește untul și ajunge la punctul de fierbere.

  2. Între timp mărunțește ciocolata și pune-o într-un bol încăpător. Toarnă amestecul de smântână, lapte și unt peste ciocolata mărunțită și las-o să stea circa 3 minute.

  3. După câteva minute, amestecă compoziția cu telul  până obții un sos gros. Toarnă compoziția obținută peste crusta de biscuiți și las-o să se răcească. După ce s-a răcit pune-o la frigider pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte.

Decor

  1. Scoate tarta din frigider, acoper-o cu zmeură și decoreaz-o cu frunze de mentă.