Supă cremă de ciuperci, rețeta lui Jamie Oliver

Supă cu ciuperci

  • o mână de ciuperci porcini uscate(
  • ulei de măsline
  • 600 g ciuperci sălbatice de diverse tipuri, curăţate şi feliate
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt
  • o ceapă roşie, curăţată şi tocată mărunt
  • 1 cubuleţ de unt
  • o mână de cimbru proaspăt
  • 1 litru supă de pui sau de legume sau apă cu un cubuleț de găină
  • o mână de pătrunjel proapăt, curăţat şi tocat mare
  • 2 linguri brânză mascarpone
  • o lămâie
  • sare&piper
  1. Puneţi ciupercile porcini într-un vas mic, adăugaţi apă clocotită cât să se acopere şi lăsaţi-le la înmuiat. Luaţi o oală mare, înfirtbântaţi-o şi adăugaţi câteva linguri de ulei de măsline şi ciupercile proaspete.

  2. Amestecaţi foarte rapid timp de un minut, apoi adăugaţi usturoiul, ceapa, untul şi cimbrul, precum şi o cantitate mică de condimente.

  3. După un minut, probabil veţi observa că începe să iasă zema din ciuperci, în acest moment, adăugaţi ciupercile porcini, jumătate tocate, jumătate întregi.

  4.  Scurgeţi lichidul în care au stat ciupercile porcini la înmuiat pentru a scăpa de orice urme de nisip şi adăugaţi-l în oală. Lăsaţi cipercile la foc circa 20 minute, până cea mai mare parte din zeamă s-a evaporat.

  5. Condimentaţi după gust şi adăugaţi supa de pui sau legume. Aduceţi la fierbere şi menţineţi la foc mic 20 de minute. După acest interval am scos jumătate din supă şi ciuperci şi am pasat-o, apoi am turnat-o înapoi, am adăugt pătrunjelul şi brânza mascarpone şi am condiment după gust.

  6. Pentru servit, amestecaţi un vârf de cuţit de sare şi de piper cu coajă rasă de lămâie, zeama de la jumătate de lămâie, apoi puneţi în supă, iar la servire mai puteţi adăuga. Laservire se mai poate adăuga ulei de trufe,  crutoane.