Supă de inspirație franțuzească, apetisantă, foarte fină și delicată

Ingrediente

  • 4-5 felii de pâine toast HapiHap, orice sortiment, tăiate în cubulețe de apoximativ 1 cm
  • 4 linguri de unt sau ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • opțional: ierburi aromatice (oregano, cimbru, busuioc etc.) și condimente (piper, boia etc.)

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 175 grade C.
  2. Transformați cățeii de usturoi într-o pastă sau tocați-l extrem de fin și amestecați-l cu untul topit sau cu uleiul, tot acum puneți și ierburile aromatice și condimentele.
  3. Puneți bucățelele de pâine într-un bol și stropiți-le cu uleiul aromat, amestecând cu mâna sau cu o lingură. Aveți grijă să nu puneți prea mult unt sau ulei. Aranjați cuburile de pâine pe o hârtie de copt și băgați-le la cuptor, în care va stă aprox. 5 minute, până se rumenesc și devin crocante.

Supă cremă de ceapă cu crutoane

Gabriela Nitu
Supă de inspirație franțuzească
Course Supă - ciorbă
Cuisine Francez

Ingredients
  

  • 100 de grame de ceapă
  • 15 grame de făină
  • 40 de grame de un
  • 400 ml de supă de pui
  • 30 ml de smântână pentru gătit
  •  100 ml de vin alb sec
  • 150 de grame de caşcaval
  • trei felii de pâine
  • sare&piper

Instructions
 

  • Pentru început se curăță și taie ceapa.
  • Într-o tigaie întinsă, pune uleiul la încins până devine maroniu, iar apoi adaugă ceapa. Adaugă câteva linguri de supă, iar apoi vinul alb.
  • Lasă totul să scadă, iar apoi adaugă alte câteva linguri de supă. Când totul a căpătat o culoare maronie, preparatul e gata, întrucât ceapa trebuie să fie caramelizată.
  • Amestecă făina cu restul de supă şi cu smântâna pentru frişcă, după care adaugă totul peste ceapa caramelizată şi pune totul pe foc. Nu uita să amesteci, ca să nu se lipească.
  • Aşază feliile de pâine ori crutone pe fundul vasului în care vei pune supa, iar apoi toarnă supa de ceapă. Dă totul la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade, iar apoi serveşte supa de ceapă caldă.
Keyword supă cremă de ceapă
Share.