Sufletul uman are propria greutate, un medic american a fost uluitoarea descoperire în anul 1907. Medicul Duncan McDougal a făcut un experiment uluitor și macabru pentru a descoperi dacă sufletul există sau nu. Acesta cântărea trupurile bolnavilor de tuberculoză în fază terminală. Era un exercițiu pentru a afla dacă presupusa plecare a sufletului din corp în momentul morții schimbă greutatea corporală.

Reclamă

„Oricine are suflet, dar depinde ce faci cu el, despre asta este vorba. Suflet înseamnă un suflu, cu cât eşti mai puternic cu atât acel suflet se manifestă. Este viaţa aceea care este mai tare sau mai moale. Păi, Satana nu are suflet? Încă ce suflet de puternic, te ia pe sus.” Ileana Roman

Reclamă

Rezultatele obținute au fost cutremurătoare. Se pare că exista o diferență, iar fiecare corp pierdea aceeași mărime a greutății. Marea a fost mirarea echipei de cercetători pe care o conducea McDougal. În clipa decesului fiecăruia din cei 6 pacienți umani, greutatea corporală a acestora scădea urmând un patern de 21 de grame.

Sufletul uman are propria greutate

Indiferent de greutatea lor inițială acest model se repeta pentru fiecare subiect în parte. Nu conta dacă decedatul în mod normal cântărea 140 sau doar 75 de kilograme. De fiecare dată cifrele cântarului indicau o scădere în greutate de fix 21 de grame. Datele obținute după urma experimentului au fost date publicității. Experimentul a apărut în toate publicațiile periodice de rang înalt din acele vremuri, care aveau aria de interes în domeniul ştiinţei.

Studiile asemănătoare cu ale doctorului McDougal fuseseră făcute pe câini muribunzi. Câinii aşezaţi pe cântare au demonstrat în schimb că greutatea corporală a patrupedelor nu se modifică deloc după deces. Medicul a declarat că sufletul patrupedelor ar trebui să fie mai ușor. Acest fapt s-ar datora faptului că sufletul câinilor este lipsit de păcate. Pe de altă parte sufletul uman se îngreunează pe parcursul vieții cu păcate.