Cu toții putem pune, din greșeală, combustibilul greșit în rezervorul mașinii. Acest tip de problemă este frecventă în cazul unei mașini închiriate.

Nu intrați în panică, dacă ați pus benzină în loc de motorină sau invers și vă dați seama pe loc de greșeală. Există întotodeauna o metodă de a ieșit la liman din această situație. Dar dacă ați pornit deja la drum, lucrurile pot deveni foarte complicate. Află ce se întâmplă cu motorul mașinii!

Introducerea benzinei într-o mașină diesel: la ce fel de probleme vă puteți aștepta?

Sursa: Social media

Cel mai mare pericol de a pune benzină într-o mașină diesel este arderea motorului, deoarece motorina arde la o temperatură mai mare decât benzina. Acest lucru înseamnă că benzina se aprinde mult mai repede. Asta se întâmplă deoarece gazele de eșapament ating temperaturi foarte ridicate în comparație cu cele normale, provocând un șoc termic. Când se întâmplă acest lucru și vă dați seama imediat, se poate evita un dezastru. La benzinărie vă pot ajuta să rezolvați problema.

Atunci când se adaugă benzină la motorină, motorul nu mai are ulei de lubrifiere. Ca urmare, sistemul se oprește. Supapele și alte componente pot fi deteriorate. În acest moment, dacă ați plecat deja cu mașina și nu vă dați seama de greșeală decât când este prea târziu, vă puteți îndrepta spre cel mai apropiat service pentru ca un mecanic să salveze situația. Dar nota de plată poate fi mare!

Cu toate acestea, atunci când puneți motorină într-o mașină pe benzină, daunele sunt mai puțin grave decât în cazul contrar. Acest lucru se datorează faptului că combustibilul acoperă doar bujiile și întregul sistem de alimentare, dar nu deteriorează nicio piesă. În practică, se poate întâmpla ca motorul să emită fum, mașina să se blocheze brusc sau să nu mai funcționeze. În acest caz, trebuie să se ceară unui specialist să scoată toată motorina din rezervor pentru a-l curăța. Acest lucru va rezolva rapid problema.