Iată cum poți scăpa de rugină!

O bună întreținere a vehiculelor este și mai importantă în aceste vremuri de criză. Protejarea motorului și menținerea unei funcționări fără probleme este extrem de importantă.

Cu toate acestea, trebuie să acordați atenție și caroseriei și altor părți mecanice care pot fi victime ale ruginii. Din fericire, cu aceste sfaturi vă puteți proteja vehiculul de un astfel de inconvenient.

Cum vă puteți proteja autovehiculul

Sursa: Social media

Rugina este un fenomen natural, care poate fi explicat prin oxidarea fierului. Fierul este alterat de apă, sare și căldură. Prin urmare, nu este neobișnuit ca rugina să apară pe mașina dumneavoastră, atacând caroseria.

Deși toate piesele metalice sunt sensibile la rugină, unele sunt mai expuse decât altele, în special cele care intră în contact cu apa. De fapt, prezența ruginii pe vehiculul dumneavoastră afectează rezistența caroseriei și, pe termen lung, poate ataca permanent anumite piese mecanice. Iată câteva sfaturi despre cum să vă preveniți și să vă protejați mașina de rugină.

Cum să scapi de rugină pe mașina ta

Primul pas este tratarea zonelor afectate pentru a preveni răspândirea ruginii la întreaga caroserie a vehiculului. Pentru a îndepărta rugina, a întări caroseria și a preveni coroziunea, vă recomandăm să folosiți un produs de curățare pe bază de acid fosforic. Acesta este un produs pe care îl puteți găsi în majoritatea magazinelor de piese auto. Cu toate acestea, va trebui să vă echipați în mod corespunzător înainte de a-l utiliza și manipula. Nu uitați să vă aduceți mănuși, o mască și ochelari de protecție.

Fiți cu ochii pe zonele „sensibile” ale vehiculului

Bara laterală și partea inferioară a vehiculului sunt toate locuri în care poate apărea rugina. În plus, fiți atenți la locurile în care se poate infiltra apa.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.