Se crede că de fapt el a fost creat în nordul Italiei, mai precis în Milano.

Rețeta acestui preparat este introdusă în Austria abia în secolul al XV-lea sau al XVI-lea. Conform unei alte teorii, Schnitzelul ar fi fost adus în Austria și mai târziu, în 1857, când mareșalul Radetzky, care și-ar fi petrecut o bună perioada din viață în Italia, l-a împrumutat. Deocamdată însă, niciuna dintre cele două ipoteze nu a fost întru totul confirmată de către istorici. Cert este că termenul de “Schnitzel vienez” datează de la jumatatatea secolului al XIX-lea, când a fost pentru prima dată menționat într-o carte de bucate.

 

Schnitzel (Șnițel)

carne acoperită cu ou, făină, pesmet și prăjită în ulei

  • 2 bucăți fleică de vițel (280 g )
  • 2 ouă
  • 3 linguri făină
  • 4 linguri pesmet
  • sare și piper
  • ulei pentru prăjit
  • 2 sfertui de lămâie pentru servit
  1. Pregătim într-un vas întins făină amestecată cu puțină sare și piper,în alt vas ouăle bătute și îl al treilea pesmetul.

  2. Batem carnea, cu un ciocan special până devine subțire, o asezonăm cusare și piper, o dăm prin făînă eliminând excesul dacă este cazul.

  3. Trecem cele două bucăți prin ouăle bătute și la final prin pesmet, urmând să rumenim bucățile de carne pe ambele părți în baie de ulei. Nu facem economie la ulei.

  4. Eventual putem pune și 30-50 g unt în ulei, având în vedere faptul că în rețeta originală se prăjea în untură.

  5. Dacă vreți o crustă groasă puteți repeta operațiunea cu ou și pesmetînainte de a pune la prăjit schnitzelul vienez.

  6. Le scoatem pe un șervet de hârtie pentru a elimina excesul de ulei.

  7. Mâncăm schnitzelul vienez imediat cu cartofi în unt sau piure de cartofi,o salată și o bere pentru adulți.