Mai sunt doar câteva zile până la Paștele Ortodox, iar gospodinele pregătesc masa pentru această zi de pe care nu pot lipsi sarmalele.

Există mai multe rețete care diferă de la zonă la zonă, dar toate își propun să fie extrem de gustoase. De aceea, cheful Cătălin Scărlătescu le oferă gospodinelor secretul pentru ca preparatul să iasă delicios. 

Rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Ingrediente:

  • 4 kg de carne tocata de porc
  • 500 g orez
  • 2 kg ceapa
  • 40 g piper
  • 45 g sare
  • o bucată de afumătură
  • bulion
  • frunze de varză
  • murată cimbru
  • foi de dafin
Secretul celor mai delicioase sarmale, dezvăluit de Cătălin Scărlătescu
Pexels.com

Mod de preparare:

Sarmalele se pregătesc în stilul clasic. Mai exact, se taie ceapa, după care se pune la călit până devine aurie, după care trebuie lăsată să se răcească, iar apoi trebuie amestecată carnea, orezul și condimentele. Secretul pentru ca preparatul să iasă delicios este dat de afumătura care trebuie pusă printre sarmale. De fiecare dată când acesta pregătește mâncarea tradițională, celebrul chef pune și câteva bucăți de afumătură, care dau gust sarmalelor. Un rol important îl au și frunzele de dafin care nu lipsesc din rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu.

„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune juratul de la ”Chefi la cuțite”.

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus chef Cătălin Scărlătescu.