Vești mari de la un ministru din Guvernul Ciucă! O anumită categorie de români vor primi, gratuit, suma de 875 de lei. Vezi cine va beneficia de acești bani. 

O categorie de români va fi ajutată de către stat cu un ajutor financiar în valoare de 875 de lei. Este vorba despre producătorii agricoli din sectorul vegetal. Un proiect care prevede modificarea plafonului alocat pentru acordarea acestui ajutor se află în dezbatere publică. Dacă acesta va fi aprobat de Guvern, atunci el va fi publicat în Monitorul Oficial și va intra în vigoare. 

Aproape 900 de lei de la stat

Suma de 875 lei/ha va fi acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal care lucrează minimum 0,1 ha inclusiv și maximum 200 ha inclusiv. Scopul acestui proiect este de a-i ajuta pe agricultori să acopere cheltuielile legate de: 

CITEȘTE ȘI: Vestea zilei! Românii pot face credite bancare fără grija comisioanelor sau a dobânzii. Cum este posibil

  • Obiectivele de utilizare eficientă a resurselor 
  • Gestionarea nutrienților 
  • Aplicarea unor metode de producție favorabile mediului și climei 

De acest sprijin excepțional de la stat pot beneficia persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale. De asemenea, se mai încadrează și persoanele juridice, grupurile de producători sau organizațiile de producători. Totodată, acești bani de la stat mai pot fi oferiți universităților, institutelor și stațiunilor de cercetare și dezvoltare. 

Se dau aproape 900 de lei de la stat pentru acești români! Cine va primi ajutorul financiar

Petre Daea, ajutor pentru agricultori

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că acest ajutor financiar este oferit pentru a-i ajuta pe cei care își ocupă timpul pentru a asigura produse agricole calitative, pe mesele românilor. Ministrul îi compătimește pe agricultori, ținând cont de anul dificil prin care am trecut. Ne referim atât la creșterea prețurilor la absolut orice produs, cât și la seceta îngrozitoare care s-a înregistrat anul acesta. 

„Influenţa factorului de risc secetă ne obligă să ne aplecăm atenţia asupra tuturor sectoarelor de activitate şi să dăm ajutorul de care bravii noştri fermieri au nevoie, mai ales în aceste vremuri complicate”, a mai spus Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. 

Sumele de bani ar urma să intre în posesia agricultorilor până la sfârșitul anului.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.