Refuzul României în Schengen a venit la pachet cu mai multe consecințe pentru Austria.

După mai bine de 10 ani de așteptare continuă, România nu a intrat nici acum în Schengen, spațiul de liberă circulație. Nemulțumirea este mai prezentă ca niciodată, doar că, de data asta, românii au decis să ia atitudine. Primii care s-au revoltat au fost proprietarii de magazine care „au pus la colț” produsele austriecilor. 

De aseară, imaginea Austriei în ochii românilor a căpătat un alt sens. Votul negativ către Spațiul Schengen a făcut ca perspectiva să se schimbe, iar primele repercursiuni deja se simt. Românii nu mai vor să susțină economia din Austria, așa că au început cu schimbări mici, dar resimțibile.

Prima dintre ele a fost cea a refuzului de a mai cumpăra produse din Austria. Lista firmelor care puneau produse pe raft este una destul de mare, însă românii nu se mai lasă păcăliți. Magazinele mici sau de colț de stradă au început să scoată de la raft produsele din Austria și îi îndeamnă pe toți să nu le mai cumpere.

Schimbări radicale în magazine după ce România nu a intrat în Schengen. Ce se întâmplă cu produsele austriecilor
social media

Românii răzbună refuzul în Schengen

Restaurantele au achesat și ele la această inițiativă și deja și-au anunțat clienții că nu mai acceptă plata cu cardurile Raiffeisen Bank. Dar asta nu este tot. Magazine au început să posteze imagini și filmulețe cu vitrinele golite de produse sosite din export. Prin această inițiativă îi îndeamnă pe toți să aprecieze mai mult produsele locale și să le arate austriecilor că orice sabie are două tăișuri.

„Aici se aflau produsele Red Bull și Pfanner. Austria nu ne vrea în Schengen, așa că noi am decis să nu mai vindem produsele lor în magazinele noastre. Aveți două posibilități. Sunteți alături de noi și dăm toți dovadă de unitate sau le cumpărați de alte magazine. Așa, îi lăsați pe austrieci să își bată joc de noi. Cu o floare nu se face primăvară, dar de undeva trebuie să începem!”, suna un mesaj postat pe vitrina unui magazin.

Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.