Lovitură totală pentru Guvernul austriac. Președintele Austriei a reacționat dur în urma votului negativ privind aderarea României în Schengen. 

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a reacționat dur după ce guvernul de la Viena a blocat aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen. Reamintim că țara noastră se luptă de 11 ani ca cetățenii ei să aibă parte de același tratament ca majoritatea europenilor. 

Acum, deși toate condițiile de aderare au fost respectate, guvernul de la Viena a căutat „nod în papură”. Mai clar, oficialii au anunțat că vor vota împotriva țării noastre din cauza migrației ilegale, lucru pe care l-au și făcut. 

În urma acestei decizii, românii, fie că vorbim despre mari politicieni, fie că vorbim despre cetățeni de rând, s-au revoltat total. Pe rețelele de socializare, la televiziuni sau în conferințe de presă, Austria a fost criticată extrem de dur pentru decizia sa de a vota negativ. 

Președintele Austriei a „certat” guvernul de la Viena

Se pare că Guvernul de la Viena a fost luat în vizor chiar de propriul președinte. Alexander Van der Bellen a transmis un mesaj prin care spune că regretă profund decizia luată de politicienii din țara sa. 

Acesta susține că Austria se află într-o situație destul de grea din cauza numărului mare de solicitanți de azil.  

„Dar blocarea extinderii Schengen nu constituie o soluție. Dimpotrivă, economia austriacă este acum amenințată cu penalități, ca urmare a contramăsurilor românești. Nu putem face față provocărilor migrației decât împreună cu partenerii noștri din UE. Sper că o soluție prin dialog va fi posibilă în curând”, a scris el pe Twitter.

Președintele Austriei, reacție neașteptată după blocarea aderării la Schengen. Guvernul de la Viena, criticat

Românii dau vina pe președintele Klaus Iohannis și pe politicieni

Nu doar Austria a fost criticată dur de către români. Pentru eșecul colosal înregistrat joi la Bruxelles, românii au căutat vinovați și în țară, și i-au găsit. Mulți au dat vina pe Klaus Iohannis, președintele României. Alții au spus că de vină pentru acest eșec este întreaga clasă politică.  

Mai mulți lideri de partid au transmis că în urma acestui eșec, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ar trebui să demisioneze. Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă spune că nu este cazul de a se căuta vinovați în interiorul țării, fiindcă le oferim satisfacția supremă austriecilor. 

Moțiune simplă împotriva ministrului român de Interne

Parlamentarii partidului Forței Dreapta și cei din partea USR au anunțat, luni, că vor depune o moțiune împotriva lui Lucian Bode. 

„Nu poate rămâne fără niciun fel de consecință acest rateu major”, afirmă Ludovic Orban.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.