Reclamă
Reclamă

Prima rețetă de sandwich cu ton

Ingrediente 

  • 700 gr cartofi
  • 1 ceapă mică
  • 3 castraveciori murați
  • 9 linguri ulei (de măsline sau floarea soarelui)
  • 2-3 linguri suc de lămâie
  • 2 conserve de ton (160 gr fiecare; în ulei sau suc propriu)
  • 5 fire pătrunjel
  • 5 lingurițe harissa (sau pastă de ardei iute ungurească)
  • 3 ouă
  • sare, piper
  • bagheta (sau mini baghete)

Preparare

  1. Se fierb cartofii în coajă până intră furculiță în ei. Se curată apoi de coajă și se taie cubulețe. Se adaugă peste ei ceapă tocată mărunt și castraveciorii tăiați cubulețe. Se condimentează cu sare și piper după gust.
  2. Se amestecă uleiul cu sucul de lămâie până devine o emulsie. Se adaugă 1 linguriță pastă de ardei iute (sau harissa) și se omogenizează bine. Se toarnă acest dressing peste salată de cartofi.
  3. Ouăle se fierb țări în coajă. Se curată și se taie rondele.
  4. Tonul se scurge de lichid. Se sfărâmă apoi cu furculiță și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt. Dacă e nevoie adăugați sare.
  5. Restul de pastă de ardei iute se amestecă cu 1-2 linguri de apă cât să devină ușor moale, că un sos.
  6. Se taie mini-baghetele pe lung și se scobește miezul
  7. Se umplu mini-baghetele cu salată de cartofi peste care se adaugă ton sfărâmat și apoi felii de ouă. Se stropesc cu sos de ardei iute cât doriți.

A doua rețetă

Reclamă

Ingrediente

  • 2 chifle cu semințe de floarea soarelui,
  • 150 ton în suc propriu,
  • 2 linguri boabe de porumb,
  • 1 roșie,
  • 75 gr miez de lapte,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • 2 linguri zeamă de lămâie,
  • 1/2 linguriță oregano uscat,
  • sare&piper.

Mod de preparare

  1. Chiflele le tăiem în două pe lungime.
  2. Scurgem tonul de sucul propriu și îl punem în mod egal pe partea de jos a chiflelor, apoi presăram boabe de porumb.
  3. Spălăm roșiile, le feliem și le așezăm peste.
  4. Miezul de lapte îl tăiem în 4 felii și îl așezăm pe roșii.
  5. Într-un bol amestecăm uleiul de măsline, oregano, zeamă de lămâie, puțină sare și piper.
  6. Turnam din acest dressing peste ambele sandwich-uri, punem partea superioară a chiflei că și capac și gata micul dejun.

Sandviș cu ton

Chiflă cu ton, ardei copți, cu un sos special

  • 1 conservă de ton RIO Mare în ulei de măsline
  • 2 ardei copți
  • 1 castravete potrivit
  • jumate de ceapă
  • 2 felii de cașcaval
  • 4 jumătăți de roșii uscate (aproximativ 50g)
  • 1 mâna de busuioc proaspăt
  • baghetă cu măsline

Pentru sos

  • 2-3 căței usturoi
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 2-3 linguri de muștar de calitate
  • 1 gălbenuș fiert
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie

Sos

  1. Se amestecă bine muștarul cu gălbenușul cu un praf de sare, apoi adăugăm uleiul și amestecăm până se leagă.

  2. Adăugăm usturoiul bine pisat și omogenizăm, la final punem zeama de lămâie și omogenizăm. Pentru cei curajoși se pot pune câteva feliuțe de ardei iute.

Sandvișul

  1. Coacem și curățăm ardeii, apoi ne ocupăm de celelalte legume, le spălăm și le tăiem felii.

  2. Tăiem bagheta și o ungem cu sos, pentru început punem cașcavalul, apoi ceapa, roșiile, castraveții, tonul și la final busuiocul,.

  3. Punem sandvișul în prăjitor sau 30 de secunde în cuptorul cu microunde. pentru cei cu răbdare se poate prăjii puțin în tigaie, câte 30 de secunde pe fiecare parte. Se prăjește în puțin unt.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro