Dressing salata vinaigrette

  • 3 linguri oțet din vin roșu
  • 2 linguri miere
  • 1 și ½ linguri muștar Dijon
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sucul de la jumătate de portocală

Adaugă toate ingredientele într-un borcan pe care apoi trebuie să îl închizi ermetic. Agită bine până când compoziția devine omogenă. Poți pune borcanul la rece, în frigider, înainte să torni dressing-ul peste salată.

Dressing Blue Cheese

Ingrediente:

  • 400 g maioneză
  • 200 g smântână
  • 100 g blue cheese
  • 80 g oțet vin alb
  • 1 cățel de usturoi pisat
  • 1 legătură de pătrunjel tocată mărunt
  • ½ lingură muștar
  • ½ lingură sare
  • ¼ lingură piper

Adaugă toate ingredientele într-un blender și mixează bine până când sosul devine omogen. Îl poți păstra la frigider până îl servești.

Salată de pui cu rucola, iaurt și usturoi

Salată super simplu de făcut

  • 600 g piept de pui
  • 150 g rucola
  • 150 g iaurt
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură mărar proaspăt tocat
  • 1 fir ceapă verde
  • zeama de la 1 lămâie
  • sare&piper
  1. Pieptul de pui se condimentează cu sare și piper. Se pune pe grătarul încins câte 3 minute pe fiecare parte. Se scoate și se taie fâșii. Pe un platou se așează rucola, se stropește cu ulei de măsline și zeama de la 1 lămâie.

  2. Peste rucola aranjăm fâșiile de carne. Într-un castronel amestecăm iaurtul cu usturoiul tocat mărunt, mărarul și partea albă de la ceapa verde tocată mărunt. Turnăm sosul peste carne și presărăm restul de ceapă verde tocată mărunt.