Pentru dressing-ul cu muștar avem nevoie de:Dressing cu mustar si lamaie

  • 1 lingură de muștar;
  • oțet;
  • apă rece;
  • miere;
  • ulei de măsline
  • sare&piper

În blender se pun oțetul, muștarul, mierea, apă și puțină sare. Se mixează bine. Uleiul seva adăuga treptat ca la maioneză, rezultatul trebuie să semene cu o cremă, sau o maioneză ceva mai moale.

Salată de pui cu crutoane și sos de muștar

Pentru crutoane

  • 4 felii de pâine
  • 2 linguri de unt  

Salată

  • ulei de măsline
  •  zeamă lămâie
  • 1 lingura muștar
  • 1 salată verde sau verdețuri
  • 2 roșii
  • 4 castraveți
  • jumate de piept de pui
  • sare&piper
  1. Se taie pieptul de pui julienne, se stropește cu puțin ulei de măsline, apoi se asezonează cu sare și piper. Se prăjește rapid în tigaie, pe toate părțile, timp de câteva minute.

  2. Se taie pâinea cubulețe, se stropește cu ulei de măsline, se asezoneză cu sare, piper și, opțional, ierburi uscate. Se bagă cuburile de pâine în cuptor, până se usucă.

  3. Bucățelele de pui, crutoanele, salata, roșiile cherry tăiate jumătăți și feliile de castraveții se amestecă bine.

  4. Din zeama de lămâie, ulei de măsline, o lingurăde muștar, sare și piper se face un dressing care se toarnă peste salată. Seaduce la masă imediat.