Salamul de biscuiți este un desert pe care toată familia îl adoră, de la mic la mare. Este un desert foarte ușor de făcut și nici nu necesită mult timp de preparare. Pentru mulți dintre noi, reprezină gustul dulce al copilăriei. Aceasta este rețeta îmbunătățită, pentru că puteți face salam de biscuiți și de post, fără ciocolată și ou. Aveți posibiliate, de asemenea, să vă personalizați rețeta, adăugând în salamul de biscuiți, de pildă, rahat, nuci sau char bucăți din ciocolata voastră preferată.

Reclamă

Ingredientele de care aveți nevoie sunt următoarele:

1. 200 de grame de ciocolată cu 70% cacao
2. 100 de grame de unt
3. 2 gălbenușuri
4. 100 de grame de biscuiți populari
5. o lingură de vin dulce
6. o ceașcă de zahăr pudră

Modul de preparare este următorul:

a. Tăiați ciocolata și topiți-o împreună cu untul la bain-marie. În acest timp amestecați foarte bine. Acum se lasă compoziția să se răcorească, după care adăugați lingura de vin dulce și cele două gălbenușuri.
b. Fărâmițați biscuiții și adăugați-i în compoziția din ciocoloată și unt.
c. Pregătiți o bucată de foaie de aluminiu peste care să puneți o altă bucată de hârtie alimentară transparentă. Puneți peste folia de aluminiu amestecul de ciocolată și de biscuiți și rulați totul ca pe un salam clasic, răsucind capetele. După ce ați rulat compoiția în floia de aluminiu, rulați-o și în hârtia de copt urmând același procedeu.
d. Puneți-l la firgidei pentru câteva ore sau, cel mai bine, peste noapte.
e. După câteva ore de ținut la frigider sau a doua zi, după caz, scoateți salamul de bisuiți din frigider și mai rulați-l o dată pe masa de bucătărie ”îmbrăcat” așa cum este. Mai dați-l la frigider până în momentul în care o să-l serviți.
f. În momentul în care vă hotărâți să îl serviți, presărați zahăr pudră pe salamul de biscuiți.

Poftă bună!