Aceste variante de meniu sunt ideale pentru perioada 8-10 luni a bebelușului tău

Trecerea de la piureuri și supe la mâncarea puțin mai solidă sau „alimente degețel” așa cum sunt denumite tot mai des în diversificare este un pas important. Multe mămici se tem de un astfel de moment pe care îl amână cât se poate de mult. Cei mai mulți dintre pediatrii recomandă să introduci acest gen de alimente după vârsta de 8 luni.  Iată câteva opțiuni de alimente degețel pe care le poți oferi juniorului tău.

Chifteluţe de pui

-Carne de pasăre/pui/curcan 80 g;

-pâine albă 10 g;

-lapte 30 ml;

-un morcov ras;

-unt 10 g,

-pesmet 5 g;

-sare 1-2 g.

Carnea mărunțită cu ajutorul robotului de bucătărie până are aproape consistența piureului. Peste aceasta se adaugă morcovul ras, pâinea înmuiată în lapte. Se adaugă sarea. Se amestecă tocătura până ce se omogenizează şi întreaga compoziţie devine ca o pastă. Cu mâna udă se formează chifteluţe, care se tăvălesc prin pesmet.

Chifteluțele se coc la cuptorul preîncins la 190 de grade timp de 25-30 de minute.

Chifteluțe cu mărar

-Carne de vită 280 g;

-pâine albă 40 g;

-ou 1 buc;

-făină 20 g;

-ulei 30 ml;

-mărar 40 g;

-sos de roşii 200 ml;

-sare 4-6 g.

Se taie carnea în bucăţi, se spală şi se trece prin maşina de tocat, apoi i se adaugă pâinea înmuiată în apă şi bine scursă, sarea şi oul. Se amestecă totul foarte bine. Se formează chifteluţe, care se trec prin făină şi se dau la cuptor, într-o tavă cu puţină apă şi ulei, până prind o crustă subţire.

Se adaugă chifteluțele peste sosul de roșii, presărând deasupra mărar.

Ambele variante de chifteluțe pot fi oferite copiilor mai mari de 8 luni. Chifteluțele cu mărar și sos de roșii pot fi servite alături de piureul de cartofi sau cel de conopidă.

Dacă ai observat că bebelușul tău are probleme ce țin de aciditate ar fi ideal să eviți în acest caz sucul/sosul de roșii din preparate.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.