Sufleurile sunt extrem de delicioase, rapid de preparat și mai ales sănătoase pentru cei mici.

Acestea pot fi oferite ca variante de mic dejun, prânz sau cină. Dacă ai trecut rapid la perioada în care îi oferi juniorului tău bucăți moi de mâncare, sufleurile vor fi ideale pentru mesele lui. Iată trei variante de a pregăti sufleuri delicioase penteu bebeluși.

Sufleu din brânză de vaci cu morcovi

-Brânză de vaci 100 g;

-morcovi 200 g;

-lapte 50 ml;

-ulei 10 ml;

-făină 10 g;

-ou 1 buc;

-unt 10 g;

-sare 2-3 g.

Se amestecă brânza de vaci cu sarea, 1/2 din gălbenuş şi 1/2 din albuş bătut spumă. Separat, se spală morcovii, se rad pe râzătoare şi se înăbuşă în puţin ulei cu apă. Din lapte şi jumătate din cantitatea de unt şi făină, se prepară un sos alb, dietetic, care, după ce s-a răcit, se amestecă cu morcovii înăbuşiţi şi cu restul de albuş bătut spumă.

Intr-o formă unsă cu puţin unt şi pudrată cu restul de făină, se pun, alternând, un strat din amestecul de morcovi şi unul de brânză de vaci. Stratul de deasupra se unge cu cealaltă jumătate de gălbenuş. Se fierbe, acoperit, în bain-marie, 30 min, apoi se răceşte 5-10 min, după care se răstoarnă din formă pe o farfurie şi se adaugă restul de unt.

Sufleu de roşii cu brânză de vaci

Pentru a-l pregăti ai nevoie de:

-Roşii 250 g (4 buc, potrivite);

-făină 15 g;

-unt 15 g;

-lapte 50 ml;

-brânză de vaci 40 g;

-ouă 2 buc;

-sare 2 g.

Roşiile spălate se taie în două, se scobesc de miez şi se aşază cu gura în jos, lăsându-se să se scurgă. Separat, se prăjeşte făina în unt şi se stinge cu lapte; apoi se adaugă brânza de vaci, gălbenuşurile, sarea şi, la urmă, albuşurile bătute spumă. Se umplu roşiile cu această compoziţie şi se dau la cuptor circa 20 min.

Sufleu de brânză de vaci cu gris

O variantă de sufleu dulce pe care întreaga familie o poate degusta. Pentru preparare:

-Brânză de vaci 250 g;

-gris 25 g;

-zahăr 40 g;

-ouă 1 buc;

-lapte 12 ml;

-unt 6 g;

-sare 1 g;

-zahăr pudră 6 g (smântână 25 g).

Grisul se fierbe în lapte, se lasă să se răcească şi se amestecă apoi cu brânza de vaci, trecută prin sită. Gălbenuşurile se presară cu sare, se lasă 5-10 min, se freacă cu zahărul, după care se amestecă cu brânza şi, la sfârşit, cu albuşurile bătute spumă. Compoziţia se coace în cuptor, în bain-marie, 35-40 min, într-o formă unsă cu unt, presărată cu zahăr pudră sau cu smântână.