După vârsta de 9-10 luni, cele mai multe dintre mămici preferă să ofere celor mici alimente pe care aceștia le pot apuca singuri cu mânuțele.

Cu siguranță preparatele vor fi mult mai delicioase dacă vin la pachet cu această explorare pe care le-o permitem celor mici. Iată două variante de gustări sănătoase ideale pe care le poți oferi micuțului tău.

Cornulețe umplute

– făină 120 g;

-gălbenuș de ou 1 buc;

-unt ( un de caju, unt de cocos, un din lapte) 120 g;

-apa 60 ml;

-oțet 10 ml;

-sare 2-3 g.

Pentru umplutură poți folosi marmelada, gem, peltea sau dulceață 100 g.

De asemenea, poți opta pentru brânza de vaci. Vei avea nevoie de 120gr.

Se amestecă untul cu 1/4 (30 g) din cantitatea de faină, obținându-se un aluat. I se dă forma dreptunghiulara și se pune la rece. Din restul de faină se realizează un aluat cu gălbenuș, oțet, apă calduță și sare. Se lucrează bine aluatul, bătându-l de planșeta, până când la suprafață se ridică bule de aer. Se Iasă la rece aprox. 20 min, apoi se presară faină pe o planșeta și din acest aluat, se intinde o foaie de 1 cm grosime, în forma de plic. La mijlocul plicului se pune primul aluat, pastrat la rece, apoi se împachetează împreună. Se lucrează usor aluatul, se intinde din nou si iar se împachetează, după care se lasă la odihnit 30 min. Se repetă aceste întinderi si împachetări de câteva ori, cu pauze de cel puțin 30 min. Aluatul gata preparat se întinde intr-o foaie de 1 cm grosime, se taie și din bucăți se fac cornulete punând în mijloc umplutura; se pun apoi la cuptor, într-o tavă unsă și tapetată cu faină să se coaca la foc potrivit, aprox. 20 min.

Se pot oferi copiilor de la varsta de 9 luni. Zahărul poate fi înlocuit cu sirop de arțar. De asemenea, umplutura poate fi un gem dietetic, fără zahăr.