Piftie de porc tradițională Răcitură din porc tradițională jumătate de căpăţână de porc2 „adidaşi“ de porc câteva bucăţi de şorici2…
Știri din categoria: Rețete culinare
Sunt foarte multe variante de a face acest aspic, în continuare vei găsi una dintre propuneri, foarte simplificată, pentru rețeta…
Chiar dacă astăzi fac parte din tradiţia gastronomiei româneşti, vinetele provin din ţinuturile îndepărtate ale Asiei meridionale. În urmă cu…
Conform izvoarelor istorice existente, s-a demonstrat că pastele făinoase erau cunoscute în Sicilia încă din anul 826 d.Hr., fiind preparate…
Contrar a ceea ce cred cei mai multi, cartoful este una dintre legumele cu cele mai multe substanțe nutritive. De…
Ciorbă de vițel cu zeamă de varză Ciorba aceasta de vițel cu zeamă de varză și zdrențe de ou,…
Pentru început fenomenul acesta de reciclarea l mâncării este deja pus în fața lumii de ceva timp. Nu trebuie să…
Pentru perioada postului se pregăteşte un aluat dospit, la fel ca pentru pâine. Pregătim şi umplutura. Desfacem varza murată foaie…
Plăcinta mocănească, o reţetă veche de sute de ani, moştenită din strămoşi de mocanii din Săcele, se făcea doar din…
Povestea plăcintelor este legată de începutul folosirii tehnicii de coacere și de nevoia oamenilor de produse hrănitoare pe care să…
Cascavalul este un tip de branza facuta din lapte de oaie sau de vaca. Inceputurile sale se regasesc in sudul…
Prima versiune a omletei pare să îşi aibă originea în Persia Antică, însă există şi alte popoare care aveau propria…