Această variantă te ajută să prepari zacusca mai rapid, iar rezultatul este unul ideal pentru consumul în perioada dietei

Sezonul toamnei vine ca un adevărat maraton pentru gospodinele care se întrec în a pune conservele. Una dintre cele mai delicioase dintre acestea este cu siguranță zacusca. Preparată în fel și chip, din ingrediente diverse, acest tip de mâncare este mereu pe placul tuturor.

Chiar dacă este un adevărat festin, mulți iubitori ai acestui tip de mâncare se feresc să îl consume din cauza cantității de ulei utilizate în prepararea ei. Această rețetă este dedicată tocmai celor care vor să se bucure de gustul desăvârșit al legumelor coapte și gătite la foc mic, fără a acumula kilograme în plus.

Cum prepari zacusca dietetică

Pentru acest tip de zacuscă ai nevoie de:

  • 2 kg vinete
  • 2 kg gogoșari
  • 1kg ardei kapia
  • 500 gr ceapă
  • 1 litru suc de roșii preparat în casă
  • Foi de dafin
  • Sare
  • Piper
  • 150 ml ulei

Dacă în cazul rețetei clasice de zacuscă, gospodinele folosesc un litru de ulei, pentru această rețetă dietetică nu va fi necesar să adaugi decât 150 ml în compoziție. Uleiul de floarea soarelui este cea mai folosită dintre variante. De asemenea, uleiul de dovleac poate fi o variantă excelentă în acest caz.

Așează legumele tăiate într-o tavă de copt, iar apoi stropește-le cu puțin ulei, sare, piper. Pune totul la cuptor la foc mic pentru minim o oră și treizeci de minute.

După ce timpul de coacere s-a scurt, scoate legumele coapte la foc mic și toacă-le în robotul de bucătărie. Setează cuțitele robotului astfel încât acestea să nu devină ca o pastă cu tăiate mai grosier. Mașina de tocat este de altfel o opțiune în acest sens, dar riscul de a transforma totul într-o pastă este mai mare.

Călește ceapa în jumătate din cantitatea de ulei într-o oală cu pereții și fundul dublu. Adaugă peste aceasta legumele tocate, alături de sucul de roșii și lasă totul la foc mic. Spre final, toarnă restul de ulei peste zacusca în timpul fierberii și amestecă bine.

Toarnă zacusca fierbinte în borcanele sterilizate și așează-le din nou într-o tavă cu puțină apă pe fund. Lasă totul la cuptor pentru alte 10 minute.

Rețeta va fi cu siguranță un succes pentru întreaga familie!

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.