Reclamă
Reclamă

Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă și ușor de preparat: Vinete și dovlecei umpluți într-un sos bogat de roșii. Această mâncare se potrivește perfect pentru o cină sănătoasă și savuroasă. Combinația de legume, carne și sos de roșii îi va încânta pe cei dragi.

Ingrediente (pentru 8 porții):

  • 2 vinete
  • 2 dovlecei
  • 500 grame carne tocată (amestec de carne)
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • Roșii cherry multicolore
  • 1 lingură de dulceață de ardei iuți
  • 3-4 roșii de grădină mari
  • Sare și piper
  • Frunze de busuioc
  • Cimbru
  • 2 linguri de ulei
  • 100 grame mozzarella
  • Pătrunjel verde.
Rețeta zilei | Vinete și dovlecei umpluți în sos de roșii
Sursa photo: Bucataras

Timp de preparare: Sub 60 de minute

Mod de preparare pentru Vinete și Dovlecei Umpluți în Sos de Roșii: Pentru a vă bucura de această rețetă delicioasă, începem prin pregătirea vinetelor și dovleceilor. Le tăiem transversal pe jumătate și scoatem interiorul, păstrând o margine de aproximativ 1 centimetru grosime. Apoi, presărăm puțină sare în interiorul lor și le lăsăm timp de 10 minute pentru a elimina excesul de lichid.

În paralel, pregătim umplutura. Curățăm și tocam legumele, apoi le călim în ulei. După ce acestea sunt pătrunse, adăugăm miezul vinetelor tocat mai mărunt. Amestecăm bine pentru câteva minute, apoi adăugăm carnea tocată. Condimentăm cu sare, piper și un pic de cimbru, amestecând intens până când carnea se prăjește și se îmbină bine cu legumele. La final, incorporăm și dulceața de ardei iuți.

Lăsăm compoziția pentru umplutură să se răcească într-o sită pentru a elimina excesul de grăsime, iar apoi ne concentrăm pe sos. Curățăm roșiile și le pasăm în blender, împreună cu miezul dovleceilor (dacă au semințe, scoatem semințele în prealabil). Condimentăm cu sare, piper, un pic de cimbru și un cățel de usturoi dat pe răzătoare. Adăugăm și frunze de busuioc rupte și transferăm sosul într-o tavă de cuptor.

Reclamă

Așezăm jumătățile de vinete și dovlecei, umplute cu amestecul de mai sus, în tava de cuptor, apoi presărăm deasupra roșii cherry multicolore. Introducem tava la cuptor și lăsăm să gătească timp de aproximativ 20 de minute, la 200 de grade Celsius. La final, presărăm mozzarella rasă peste preparat.

Servim vinetele umplute și dovleceii umpluți calzi, simpli sau cu o lingură de smântână deasupra. Poftă bună!

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro