Cu siguranță aceste delicii vor fi adorate de întreaga familie

Turtele erau pregătite odinioară ca un înlocuitor rapid al pâinii. În multe zone din țară, rețeta era urmată de generațiile de bunici și străbunici care locuiau la țară. De cele mai multe ori, aceste turte erau coapte pe lespede sau pe plită, având un gust excepțional. Adaptându-ne vremurilor, poți alege să le coci în tigaie, la cuptor sau chiar în Airfryer.

Turte pufoase cu telemea

Social media

Bunicile plămădeau turtele cu maia naturală care era de nelipsit din gospodării. Drojdia este însă la fel de eficientă în acest caz. De menționat este că aceste turte nu trebuie să crească foarte mult.

Pentru a le pregăti ai nevoie de:

-1 kg de făină ( fie cu 000, fie 650 sau chiar amestec);

-650 ml apă călduță;

-10 grame de drojdie;

-o linguriță de zahăr;

-un praf de sare.

-telemea ( după preferințe).

Amestecă drojdia cu lingurița de zahăr și adaugă câteva linguri de apă peste acestea. Amestecă în mod constant și adaugă ulterior totul peste făină.  Presară un praf de sare și adaugă câte puțin din apa călduță în timp ce amesteci. Dacă preferi frământatul cu mâna, cu siguranță, acesta îți va solicita mult mai mult timp decât dacă folosești mixerul. Pregătind însă aceste turte exact ca la bunica, mâna ar trebui să fie se mare ajutor.

Aluatul se frământă câteva minute, iar ulterior se pune la crescut, acoperit, la loc întunecos.

După ce aluatul a crescut, porționează-l în bile mici și poți trece la copt! Dacă optezi pentru tigaie, trebuie să ai în vedere că fiecare turtă trebuie să stea nu mai mult de 3 minute pe fiecare parte.

Întinde rând pe rând câte o bucată de aluat în mijlocul căruia așează brânza telemea rasă. Acoperă cu cealaltă parte a aluatului și întinde din nou dându-i forma rotundă. Va fi necesar să coci aceste turte la foc mic, astfel încât căldura să pătrundă și în interior.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.