Pentru că sunt delicioși, cartofii sunt foarte populari și pot însoți multe feluri de mâncare. Cu carne la grătar, hamburgeri sau chiar ca aperitiv, se pretează la toate rețetele și metodele de gătit. Puteți face cartofi moi pe interior și crocanți pe exterior fără a folosi cuptorul, datorită acestei rețete. Descoperiți cum să stăpâniți artă de a găti cartofi prăjiți și aurii în friteuza fără ulei.

Pregătirea cartofilor prăjiți în friteuza fără ulei vă economisește timp. Într-adevăr, gătitul este mult mai rapid decât gătitul în cuptor.

Cum se prepară cartofi prăjiți și crocanți în friteuza fără ulei?

Puteți face atât cartofi moi, cât și crocanți, urmând acești pași.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Sursa: Social media

Pasul 1 :

Pentru a obține cartofi moi din interior,  este important  să-i fierbeți mai întâi.  Pentru aceasta, curățați-vă cartofii și tăiați-i în bucăți mici de aceeași dimensiune.

Dacă bucățile sunt mari,  vor dura mai mult să se gătească.  Apoi, aduceți la fiert o oală cu apă rece și adăugați bucățile de cartofi, apoi un praf de sare. Lasă tigaia pe foc câteva minute, apoi verifică gătirea cartofilor  introducând vârful cuțitului în interiorul lor.  Dacă simțiți că sunt încă tari, gătiți-i în continuare.

al 2-lea pas:

După fierberea cartofilor, scurgeți-i și stropiți-i cu făină. Asigurați-vă că toate  bucățile  sunt acoperite cu făină.  Între timp, preîncălziți friteuza fără ulei. Setați temperatura la 200 de grade celsius și cronometrul la 25 de minute.

Pasul 3:

Unge ușor coșul de friteuză,  apoi aranjează cartofii într-un singur strat.  Nu-i suprapuneți pentru a le accelera gătirea. Stropiți cartofii cu un strop de ulei de măsline și prăjiți-i. În timpul gătirii, nu ezitați să-i scuturați,  astfel încât toate părțile să fie rumenite și gătite uniform.

Ce varietate de cartofi să folosiți pentru această rețetă?

Pentru a vă reuși în această rețetă, este indicat  să folosiți cartofi albi.  Acest soi este foarte popular în România. Are avantajul de a fi versatil. Într-adevăr, poate fi folosit  pentru a face cartofi prăjiți crocanți,  dar poate fi consumat și ca piure. Acest cartof este crocant la exterior, dar își păstrează  o pulpă făinoasă în interior după gătit.