De acum nu va mai trebui să arunci pâinea veche.

Nu putem trăi fără pâine! Ce poate fi mai enervant decât bucățile de pâine uscată și veche care zac prin bucătărie? De obicei, acestea ajung la coșul de gunoi. Dar stați liniștiți, este posibil să vă transformați pâinea veche în pâine proaspătă și crocantă.

Uneori cumpărăm pâine în plus fără să ne dăm seama la momentul respectiv. Ca urmare, a doua zi devine uscată și complet învechită.

Cum să faci pâinea veche proaspătă și crocantă din nou?

Metoda de înmuiere a pâinii vechi în cuptor este destul de simplă. Mai întâi, luați pâinea și treceți-o sub apă rece pentru câteva secunde.

Sursa: Social media

Apoi, preîncălziți cuptorul la 200 de grade și puneți pâinea în cuptor timp de cinci-zece minute. La final, veți avea o pâine proaspătă și gustoasă. Va fi asemănătoare cu cea pe care o cumpărați de la brutărie. Pentru a vă bucura și mai mult de ea, vă sfătuim să o mâncați imediat.

Cum de a face pâinea veche moale din nou?

Este suficientă o pâine moale pentru a vă face să vă topiți de plăcere? Nu intrați în panică, chiar dacă pâinea dvs. este veche! Luați un prosop curat, ușor umed, înfășurați-l în el și puneți-l în cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde și lăsați magia să se întâmple! Rezultatul este o pâine moale și crocantă, gata de a fi folosită.

Ce să faci cu resturile de pâine veche?

Pe lângă sfaturile noastre despre cum să dai o nouă viață pâinii vechi, iată câteva idei de rețete simple pentru a refolosi pâinea veche rămasă.

Pesmet de casă: pentru a face pesmet de casă folosind pâinea veche, pur și simplu tăiați-o în cuburi și adăugați ierburi și condimente. Apoi se pune în cuptor și se lasă să se usuce. La final, se amestecă și veți avea pesmet de casă fără aditivi.

Gata cu risipa! Datorită sfaturilor noastre, puteți transforma pâinea uscată într-o pâine crocantă și gustoasă.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.