În perioada de post este foarte greu să ne satisfacem pofta de dulciuri, fiindcă ingredientele de care avem nevoie, în marte parte, nu pot fi folosite. 

Postul Crăciunului durează 40 de zile, timp în care nu avem voie să consumăm lapte, carne, ouă, și toate celelalte produse ce conțin aceste alimente. În acest context, este extrem de dificil să mâncăm ceva dulce, atunci când ne este poftă. 

Vestea bună este că există nenumărate rețete de post, atât de mâncăruri, cât și de deserturi, care sunt ușor de făcut. Există un tort extrem de bun, care se face ușor și este perfect pentru perioada postului: Tort de biscuiți. 

Tort de biscuiți. Ingredientele necesare

Avem nevoie de următoarele ingrediente: 

  1. ½ kg de biscuiți populari 
  2. Un pachet de margarină sau 250 ml de ulei 
  3. 150 g zahăr pudră 
  4. 150 g nucă măcinată 
  5. 3 linguri de cacao 
  6. 2 lingurițe de esență de rom 
  7. 1 plic de zahăr vanilat 
  8. 2 linguri de apă 
  9. O ciocolată (neagră). 

Rețeta zilei | Tort de biscuiți. Perfect pentru perioada postului

Modul de preparare

După ce am făcut rost de toate ingredientele de care avem nevoie, lăsăm margarina să se topească la temperatura camerei. După care, punem pe foc o crăticioară în care adăugăm esența de rom, două linguri de apă și trei linguri de cacao. După ce s-a legat compoziția, aceasta se ia de pe foc și se lasă să se răcească. 

Între timp, mixați margarina sau uleiul cu zahărul pudră până obțineți o cremă, Ulterior, adăugați zahărul vanilat, nucile măcinate, esența de rom și amestecați bine. Pe un platou, așezați un strat de biscuiți, apoi acoperiți cu un strat de cremă. Continuați la fel până când obțineți un tort de biscuiți format din cinci straturi de biscuiți și patru straturi de cremă. Când ați terminat, turnați glazura obținută din ciocolata topită amestecată cu o linguriță de unt sau margarină. 

La sfârșit, decorați tortul cu bucăți de ciocolată, nuci, sau frișcă de post.  

Poftă bună!

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.