Cu toții știm că este greu să mulțumești toată familia, atunci când vine vorba de capitolul dulciuri.

De aceea, îți propunem un desert care va fi și pe placul celor mai mofturoși, așa cum este rețeta de tort cu mere și glazură de ciocolată. 

Rețetă pentru tort cu mere și glazură de ciocolată

Ingrediente: 

  • 200 g făină albă
  • 260 g zahăr tos
  • 2 ouă mari
  • 50 g pudră de cacao
  • 240 ml lapte integral (3,5% grăsime)
  • 2 mere dulci, medii
  • 50 g miez de nucă măcinat
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • 130 g unt topit şi răcit
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g ciocolată amăruie (55% cacao)
    30 g unt moale
  • 100 ml smântână pentru frişcă (30% grăsime)
  • bezele, pentru decor, opţional
Rețeta zilei / Tort cu mere și glazură de ciocolată. Secretul unei desert delicios
Pexels

Mod de preparare: 

Pentru început, se încălzește cuptorul la 180 de grade. Mai apoi, poate fi pregătit blatul. Se amestecă făina cu praf de copt, sare și pudra de cacao. Ulterior, se amestecă într-un alt vas zahărul și ouăle.

După ce obții textura cremoasă, poate fi adăugat și laptele, iar mai apoi urmează esența de vanilie, untul topit dinainte și se amestecă bine.  Se transferă amestecul format din lapte și esență de vanilie peste cel format din făină și pudra de cacao.

Pentru umplutură, este nevoie de câteva mere tăiate cubulețe, care se adaugă împreună cu miezul de nucă. Se amestecă bine, iar următorul pas este de a pune compoziția într-o tavă tapetată dinainte cu hârtie de copt.

Se lasă tava la cuptor cel puțin 35 de minute, până când desertul s-a copt. Dacă nu știi exact când este gata, poți face testul scobitorii.

Pentru glazură, ai nevoie de ciocolată pe care o rupi bucăți și o lași la topit. Mai apoi, se adaugă untul și smântâna. Amestecul se lasă la răcit, iar mai apoi poate fi turnat peste tort. Desertul poate fi decorat cu bezele sau cu câteva felii de mere.