Suntem în sezonul de toamnă și ce merge mai bine decât ceva cald? În gospodării, merele s-au copt, așa că e timpul să ne folosim de ele. Rețeta de mai jos este perfectă pentru această perioadă și nu trebuie să ne gândim de prea multe ori. cu siguranță, atât cei mici, cât și cei mari, se vor bucura de aceste arome. 

Tarta cu mere de mai jos nu mai are nevoie de nicio introducere. Ai nevoie de câteva ingrediente pentru a o prepara și puțin timp liber. Îți garantăm că rezultatul va fi unul delicios, atât pentru cei mari, cât și pentru micuții familiei.

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 120 g zahăr
  • 100 g unt topit
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 3 mere
  • înghețată de vanilie

Ingrediente caramel

  • 150 g zahăr
  • 20 g unt
  • 50 ml apă
  • un praf de sare
Sursa foto: Dana Valery

Mod de preparare

Într-un bol se amestecă ouăle cu zahărul, untul topit, făina, praful de copt și laptele. La final, va trebui să obținem un aluat omogen. Se mestecă bine pentru a nu se crea cocoloașe.

Separat, într-o tigaie se pune zahărul pentru caramel la foc mediu. Se amestecă când începe să se topească și își va schimba culoarea. Când zahărul s-a topit de tot, va avea o culoare frumoasa, așa rumenă, se adaugă untul, apa și un praf de sare. Se mai amestecă câteva minute și se lasă la răcit pentru scurt timp.

Luăm o tavă pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Se curăță trei mere de coajă și se taie cuburi. Ele se vor pune la baza, urmează să punem caramelul, apoi aluatul format anterior. Se nivelează totul și merge în cuptorul preîncâlzit la 190 de grade pentru 30-35 de minute.

Pentru a fi siguri ca este gata, se face testul cu scobitoarea. Dacă iese curată, înseamnă că tarta este gata.

Ea se servește caldă împreună cu înghețată de vanilie.