O rețetă simplă, numai bună pentru acest mijloc de săptămână.

Dacă aveți chef să mâncați un desert răcoritor, dar nu aveți prea mult timp la dispoziție, această rețetă ar trebui să vă încânte! O tartă cu lămâie care va fi un adevărat răsfăț pentru papilele gustative și care necesită doar câteva ingrediente.

Cum faci o tartă cu lămâie bună fără să folosești cuptorul?

Motivul pentru care această rețetă de tară cu lămâie este atât de rapidă și ușor de preparat este că necesită puține ingrediente și nu trebuie să folosești cuptorul. Un desert simplu și rafinat, care se topește în gură.

Ingredientele de care veți avea nevoie pentru baza preparatului dumneavoastră:

300 g de biscuiți;

200 g de unt topit.

Ingredientele de care veți avea nevoie pentru a face cremă:

1 ou;

Coajă de lămâie;

sucul de la o lămâie;

6 linguri de amidon de porumb;

1 litru de lapte;

Iaurt de vanilie ;

25 g de sirop de agave;

Nucă de cocos mărunțită pentru a decora desertul.

Sursa: Social media

Începeți prin a pune biscuiții într-un blender pentru a-i măcina până la o consistență „nisipoasă”. Se toarnă amestecul într-un castron și se adaugă untul topit. Se amestecă până se încorporează bine. Puneți acest amestec într-o formă de tort cu diametrul de 30 cm și tapetați-o uniform. Acum tot ce trebuie să faceți este să puneți baza tortului în frigider. Apoi, treceți la a doua etapă a rețetei

Pregătiți crema pentru tartă. Pentru a face acest lucru, turnați puțin lapte într-o cratiță și adăugați deasupra coaja de lămâie. Se încălzește laptele, apoi, după ce a dat în clocot, se scapă de pielița care se formează la suprafață, apoi se pune deoparte laptele încălzit. Se toarnă oul, amidonul de porumb și siropul de agave într-un castron și se amestecă toate ingredientele.

Se adaugă iaurtul cu vanilie și apoi se toarnă laptele încălzit, amestecând totul. Turnați amestecul într-o cratiță și încălziți-l, continuând să amestecați până când obțineți o consistență omogenă.

După câteva minute, se ia tigaia de pe foc și se adaugă sucul de lămâie. Acum că crema este în sfârșit gata, o poți pune la baza desertului tău. După ce ați făcut acest lucru, puneți tarta în frigider și lăsați-o să se odihnească timp de 3 ore. Apoi puteți decora tarta punând deasupra nuca de cocos mărunțită.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.