Unul dintre cele mai gustoase preparate cu cartofi.

Cartofii sunt printre cele mai versatile ingrediente, mai ales când vine vorba de gătit un preparat rapid și delicios. Dacă până acum te-ai obișnuit cu cartofii gătiți sub formă de piure sau prăjiți, atunci noi venim cu o nouă propunere, la fel de rapidă și gustoasă.

Sufleul de cartofi nu este cel mai gătit preparat din cartofi, pentru că oamenilor le vin în minte piureul și cartofii prăjiți, atunci când își propun să gătească ceva rapid. Dar, chiar dacă pare greu de crezut, și sufleul este unul dintre cele mai potrivite preparate în această situație, care te va ajuta să hrănești toată familia.

Sufleu de cartofi, după cea mai delicioasă rețetă

Sufleul de cartofi reprezintă unul dintre cea mai potrivită alegere atunci când vrei să gătești ceva rapid și delicios, dar nici nu vrei să îți plitisești familia cu aceleași preparate.

Sursa: Social Media

Ingredientele pentru realizarea a 4 porții:

  • 2 cartofi medii
  • 4 ouă
  • 150 g cașcaval
  • 50 ml lapte
  • Sare, piper
  • 1 linguriță pătrunjel

Mod de preparare

Modul de preparare este extrem se simplu. Tot ce trebuie să faceți, este să fierbeți cartofii alături de multă sare, până când îi puteți pătrunde. Până se fierb cartofii, se separă ouăle și se vor bate albușurile cu puțină sare. Apoi, în alt bol, veți amesteca gălbenușurile cu cartofii zdrobiți, apoi se vor adăuga laptele, casșcavalul, piperul și sarea. Următorul pas este să incorporați albușurile bătute până când se formează spuma. Această compoziție se va turna în forme rotunde de porțelan, pot fi folosite și formele de brioșe, pe care le veți unge cu unt. Acestea se vor băga la cuptor la 220 de grade, timp de 15-20 minute, până când se vor rumenii. Apoi, se vor scoate și sunt gata să fie servite, după ce se răcesc suficient.

Distribuie

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.