Indiferent de ce tip vorbim, sau de rețeta după care sunt preparate pastele sunt pe gustul oricui.

Sunt unele dintre cele mai iubite preparate și îi satisfac chiar și pe cei mai pretențioși. Dacă te-ai săturat de variantele clasice de paste este momentul să încerci unele mai aparte. Rețeta de spaghetti cu creveți în sos de roșii este alegerea perfectă pentru o experiență culinară deosebită.

Rețeta de spaghetti cu creveți în sos de roșii îți aduce gustul Italiei direct în farfurie și cu siguranță de va da pe spate. Acest tip de paste este unul special, ce îți va bucura papilele gustative. Rețeta nu este una complicată, iar rezultatul te va lăsa fără cuvinte și cu siguranță o să vrei și a doua porție.

Rețeta zilei – spaghetti cu creveți în sos de roșii. Gustul autentic italian, direct în farfurie
e-retete.ro

Ingrediente

  • 250 gr paste lungi (spaghetti)
  • 25-30 creveți cruzi
  • 125 ml ulei măsline (pentru infuzat)
  • 2 linguri ulei măsline (pentru sotat)
  • 1 conserva de roșii (de 400 gr)
  • 5 căței usturoi
  • 1/2 linguriță semințe de fenicul
  • 1 linguriță oegano uscat
  • 3/4 linguriță fulgi de chili
  • 25 gr miez de pâine
  • sare, piper negru

Mod de preparare

Pentru început se curăță creveții de cap și carapacea de pe corp. Capetele se aruncă, dar se opresc cojitele de pe corp și cozile. Într-o tigaie larga se încinge uleiul (125 ml) de măsline și se adaugă carapacele de pe corp. Se prăjesc până își schimba de tot culoarea în roz și apoi încă 2 minute, amestecând des. Se pune tot conținutul tigăii într-un blender și se mixează. Se strecoară apoi printr-o sită fină. Veți obține aproximatic 75 ml ulei infuzat.

Mai apoi, într-o cratiță se încing 2 linguri ulei. Se adaugă creveții curățați și se sotează scurt doar pana devin roz peste tot. Creveții se scot, iar în cratiță se adaugă usturoiul strivit și sotați scurt,cca 1 minut. Se adaugă oregano, chili și feniculul. Sotați 30 secunde. Mai apoi se adaugă roșiile (fără sucul de pe ele) strivite cu furculiță. Se presară sare și piper negru.

Totul se fierbe la foc mic, amestecând des, până când roșiile se caramelizează puțin. (cca 10-15 minute). Apoi se adaugă sucul de roșii și 1/2 cană apă, miezul de pâine rupt bucatele și se aduce la punctul de fierbere. Se lasă pe foc, cu capac 10 minute. Tot sosul merge în blender, iar peste se toarnă în fir subțire uleiul infuzat.

În acest punct pastele se pun la fiert, după instrucțiunile de pe ambalaj. Separat, în tigaia în care au fost prăjite carapacele se adaugă restul de usturoi și creveții. Se sotează până creveții se înfierbântă. Peste se pune sosul pregătit și se aduce la fierbere. Când pastele sunt gata se pun și ele în tigaie și se amestecă totul.

Poftă bună!