Cu siguranță întreaga familie va savura din plin delicioasele sarmale de post

Mai sunt trei săptămâni până la Paște, astfel că în continuare mâncarea de post este la mare căutare. Dacă numeri zilele până la marele praznic când te vei bucura de delicioasele sarmale pe care orice gospodină le pregătește cu ocazia respectivă, optează pentru acest preparat. Sarmalele de post sunt extrem de delicioase chiar dacă nu au carne în compoziție.

Sarmale de post cu ciuperci

Ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti cele mai gustoase sarmale de post sunt:

-foi de varză / dulce sau murată;

-200 grame orez cu bob rotund;

-2 morcovi;

-3 cepe albe;

-150 de grame de ciuperci;

-1 ardei gras;

-o lingură de ulei de măsline;

-suc de roșii;

-cimbru;

-sare, piper.

Începe prin a curăța și tăia morcovul, ceapa, ardeiul pe care trebuie să le toci mărunt. Spală ciupercile și toacă-le de asemenea în cubulețe. Pune orezul la fiert pentru maxim 5-7 minute, cât să se înmoaie puțin. Ia orezul de pe foc și scurge-l de apă. Peste acesta adaugă legumele tocate, alături de sucul de roșii, cimbru, sare, piper. Amestecă toată compoziția pregătită ca umplutură pentru sarmale.

Sursa: Social media

Dacă optezi pentru varza albă dulce trebuie să știi că este necesar pasul opăririi frunzelor. Astfel, acestea vor fi moi și ușor de rulat. Pentru varza acră, pregătește frunzele în funcție de dimensiunea pe care o dorești în cazul sarmalelor.

Formează sarmalele pe care le așezi circular în oală. Dacă ai un vas de lut special pentru gătirea acestui preparat, cu siguranță gustul va fi inedit. După ce ai așezat toate sarmalele, adaugă in mijlocul lor câteva crenguțe de cimbru și acoperă cu apă amestecată cu suc de roșii. Sarmalele de post cu ciuperci pot fi coapte la cuptor. Procesul de gătire este de minim 1.20 min, la 180 grade.

Se servesc după preferințe cu smântână vegană, atderi iute și mămăligă.

Sarmalele de post sunt delicioase chiar dacă le consumi reci.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.