De multe ori, alegem să cumpărăm compulsiv mai ales în preajma sărbătorilor.

Astfel, masa încărcată nu este într-un final golită, ajungând să fie aruncate la gunoi tone de alimente. Evident acest lucru nu este la locul lui având in vedere că sute de mii de oameni nu au posibilitatea de a pune ceva pe masă. Din acest motiv  se cuvine să fim mai chibzuiți atunci când facem cumpărăturile. Dacă vrei să salvezi gustoasele ouă de Paște și să le poți consuma sub o altă formă, încearcă rețeta.

Salată cu ouă (rămase de la masa de Paște)

Oul este unul dintre cele mai nutritive alimente pe care le putem consuma. Trebuie însă să avem grijă ca dacă alegem să consumăm ouă, acestea să fie proaspete. Dacă ai păstrat la frigider ouăle vopsite la Paște, acum le poți refolosi.

Pentru salata de ouă ai nevoie de :

  • 5-6 ouă fierte;
  • 2 linguri de iaurt grecesc ( poți folosi crema de brânză);
  • Ceapă verde;
  • Sare, piper;
  • Boia de ardei dulce.

Curăță ouăle de coajă și mărunțește-le cu ajutorul furculiței. Evită să folosești blender-ul pentru această etapă. În caz contrar, ouăle se vor mărunți prea mult, devenind o pastă. Pentru această salată ai nevoie de o consistență mai grunjoasă a lor.

Peste ouă adaugă crema de brânză sau iaurtul grecesc. Toacă frunzele de ceapă verde și adaugă sarea și piperul. Amestecă energic până obții o consistența cremoasă asemenea celei pe care o are salata de vinete.

Se servește pe pâine, iar deasupra, după preferințe se poate presăra boia dulce.