Cine nu s-au bucura de o felie de ruladă cu pui și bacon, suculentă și delicioasă? De cele mai multe ori, aceasta arată spectaculos pe farfuriile meniurilor de restaurant.

O poți pregăti însa și la tine acasă, extrem de simplu. De altfel, o poți savura atât caldă, cât și rece, după preferințe.

Ruladă de pui cu bacon

Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de:

-2 bucăți piept de pui;

-100 grame cremă de brânză sau brânză topită;

-4felii de cașcaval;

-8 felii de șuncă;

-ardei roșu, brocolli, ciuperci sau orice alt tip de legumă preferi;

-6-8 felii de bacon;

Bate pieptul de pui cu ajutorul ciocanului pentru șnițele până când carnea ajunge la grosimea de 1,5-2 cm. Repetă procesul și cu a doua bucată de piept de pui. Întinde-le pe o suprafață plană, punând sub fiecare bucată, folie alimentară. Așează înainte de acesta feliile de bacon, vertical. Aceasta te va ajuta să rulezi totul puțin mai târziu.

Peste pieptul de pui adaugă rând pe rând feliile de șuncă. De asemenea, așează și feliile de cașcaval și brânză topită. În interior pune legumele preferate. Nu doar că vor da un gust deosebit preparatului, ci și o culoare aparte.

Începe să rulezi carnea, având grijă ca feliile de bacon să rămână pe poziții.  Trece totul într-o tavă, îndepărtând apoi ușor, folia. Dacă alegi folia de aluminiu,nu va fi necesar să o îndepărtezi în timpul coacerii.

Rulada trebuie să rămână la cuptor pentru 30-35 de minute. Se poate consuma și caldă, însă pentru a tăia feliile perfecte pentru aperitive, lasă preparatul minim 3 ore la frigider.