Este o perioadă complicată pentru toate gospodinele, ținând cont de faptul că în perioada de post nu se mănâncă carne, ouă și lactate. Femeile trebuie să se gândească la diferite feluri de mâncare, potrivite pentru perioada de post, dar să fie și pe placul familiei. Neavând voie să folosească ingredientele care dau savoare mâncării, misiunea este aproape imposibilă.  

Așadar, astăzi vă prezentăm o rețetă specială, gustoasă și sățioasă: roșii umplute cu orez și ciuperci. Este o mâncare specifică Oltenia. 

Rețeta zilei: Roșii umplute cu orez și ciuperci

Așadar, pentru acest fel de mâncare avem nevoie de: 

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

 1. 10-12 roșii medii 
 2. 1 ceapă mare 
 3. 1 morcov 
 4. 1 cană de orez 
 5. 1 cutie de ciuperci (400 g) 
 6. 4 linguri de ulei 
 7. Pătrunjel tocat 
 8. Sare 
 9. Piper. 

Pentru sos 

 1. O jumătate de cană de apă 
 2. 2-3 roșii curățate de pieliță 
 3. 2 linguri de ulei 
 4. Sare.

Rețeta zilei | Roșii umplute cu orez și ciuperci

Cum se prepară 

Tăiați roșiile circular, în partea unde a fost codița și scoateți miezul și semințele. Adăugați sare și așezați-le cu jumătatea tăiată în jos, pentru a se scurge. Între timp, tăiați ceapa mărunt și prăjiți-o în ulei, alături de morcovul ras. După ce se rumenesc legumele, adăugați și orezul, iar când începe să rumenească, stingeți cu supă de zarzavat. 

Lăsați tigaia să dea în clocot de două, trei ori, iar apoi adăugați miezul roșiilor tocate și zeama. Nu trebuie să adăugați chiar toata zeama, ci după ochi. Ulterior, adăugați ciupercile tocate. Mai țineți pe foc alte cinci minute, iar apoi adăugați sare și pătrunjel. Compoziția trebuie să fie puțin zemoasă. 

Umpleți roșiile, iar apoi adăugați-le într-o cratiță și turnați deasupra lor sosul făcut din apă, ulei, sare, roșii și usturoi. Ulterior, mai țineți pe foc circa 15 minute la foc mic. 

Atenție, dacă doriți, puteți să serviți roșiile cu puțin pătrunjel tocat deasupra.