Este duminică, zi în care oamenii ar trebui să se odihnească. Cu toate acestea, gospodinele doar astăzi au timp de gătit pentru săptămâna care vine. 

Deși ziua de duminică este zi de odihnă, pentru gospodine lucrurile stau total diferit. Multe femei au timp să gătească pentru săptămâna ce urmează doar în weekend. Așadar, pentru a scăpa mai repede de bucătărie, vă prezentăm rețeta zilei: ratatouille la cuptor. Se face foarte repede, iar bonus: este mâncare de post. 

Așadar, pentru început, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 

  1. 4 ardei grași roșii 
  2. 4 căței de usturoi 
  3. Jumătate de legătură de pătrunjel 
  4. Cimbru 
  5. Piper 
  6. Sare 
  7. Oregano 
  8. 5 linguri de ulei de măsline 
  9. 500 g de sos de roșii 
  10. 2 vinete 
  11. 2 dovlecei 
  12. 2 roșii 
  13. 2 cepe roșii. 

Acum că știm exact ingredientele de care avem nevoie, putem începe prepararea. Mâncarea va fi gata în cel mult o oră. 

Rețeta zilei | Ratatouille la cuptor. Perfectă pentru perioada postului

Rețeta zilei | Modul de preparare

Așadar, spălați ardeii bine, după care îi tăiați, scoateți semințele, tăiați ardeii în două, apoi puneți bucățile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți ardeii. 

Între timp, pregătiți uleiul aromat, după cum urmează: puneți într-un chopper usturoi și pătrunjel tocat, cimbru, piper și oregano. Mixați în timp ce adăugați uleiul aromat.  

Spala ardeii, taie-i si pune-i la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coace-i. După ce s-au copt ardeii, tăiați-i fâșii, după care trebuie să îi puneți în chopper. Adăugați sosul de roși, sare și piper după gust, și mixați. 

Ulterior, pregătiți și legumele. Tăiați rondele vinetele, dovleceii, roșiile și ceapa. Într-o tavă adăugați sosul de roșii cu ardeii copți și apoi așezați rondelele de vinete, dovlecei, roșii și ceapa. Le așezați una câte una până când se umple tava. După ce ați așezat legumele frumos în tavă, turnați uleiul aromat pe care l-ați pregătit mai devreme până când toate legumele sunt unse bine. Băgați tava în cuptor, la 200 de grade, timp de 40 de minute, sau până când se rumenesc legumele. 

Când ați stins cuptorul, puteți presăra pătrunjel proaspăt, tocat, deasupra. 

Pofta buna! 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.