Prăjitura Krem a la krem cu mascarpone este un deliciu dulce și poate fi preparat cu ușurință acasă.

Cu rețeta potrivită, nu va fi prea greu deloc să vă surprindeți invitații cu un desert special, mai bun decât orice ați putea cumpăra de la cofetărie.

Rețetă pentru prăjitura Krem a la krem cu mascarpone

Ingrediente

Blat

  • -5 ouă mari
  • 150 g zahăr (pudră)
  • 1 plic Creme Ole de caramel
  • 2 linguri cacao neagră
Sursa: Social Media

Crema

  •  200 ml smântână pentru frișcă/ frișcă lichidă
  • -100 ml lapte rece
  • 250 g mascarpone
  • 1 plic Creme Ole de vanilie

Glazura

  • 150 g ciocolată
  • lapte

Mod de preparare pentru prăjitura Krem a la krem cu mascarpone

Pentru blat, albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Apoi, se adaugă zahărul și se mixează până se topește și amestecul devine o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă gălbenușurile amestecate și se mixează ușor cu o spatula sau cu mixerul la viteza cea mai mică. Trebuie doar să se încorporeze gălbenușurile în bezea, apoi praful de Creme Ole de caramel și cacao se pun într-o sită și se cern peste compoziție. Se amestecă ușor cu spatula, de jos în sus. La final, compoziția trebuie să fie spumoasă, ca la pandișpan.

Amestecul se toarnă într-o tavă de 24/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) timp de cca 30 de minute. Pentru a verifica dacă este copt, se apasa blatul cu degetul. Dacă adâncitura dispare imediat, înseamna că e copt. Se lasă la răcit pe un grătar.

Pentru cremă, se pun într-un bol smântâna pentru frișcă/frișca lichidă, laptele, crema de mascarpone și praful Creme Ole de vanilie. Se mixează totul până crema se întărește bine, apoi se întinde uniform pe suprafața blatului rece și se bagă la frigider.

Glazura de ciocolată se prepară începând cu topirea ciocolatei într-o craticioară în care am pus puțin lapte (cca 50 ml) . Se amestecă până se topește ciocolata și se uniformizează. Se adaugă lapte cât să ajungă la consistența dorită. Trebuie să curgă ușor din lingură. Când e gata, se toarnă peste prajitură și se întinde uniform. Se da iar la rece și este bună de savurat când galzura s-a întărit.