În perioada postului este foarte greu pentru cei care gătesc să pregătească un desert fără ingredientele interzise în post.  

Mulți oameni respectă cu sfințenie Postul Crăciunului și nu se abat nici măcar o zi. Nu este ușor, ținând cont că ingredientele care dau gust mâncărurilor sunt interzise timp de 40 de zile. Dacă în cazul mâncărurilor este mai ușor, atunci când vorbim de desert pare ceva imposibil. Nu este chiar așa. O idee ar fi prăjitura Bounty de post. Nimeni nu va simți lipsa ingredientelor interzise. 

Avem nevoie de următoarele ingrediente: 

Rețeta zilei: Prăjitură bounty de post

Pentru blat: 

 1. 180 g. făină 
 2. 150 g de zahăr 
 3. 120 ml ulei 
 4. 150 ml suc de portocale  
 5. 2 linguri de cacao 
 6. 1 linguriță praf de copt 
 7. 1 linguriță rasă de bicarbonat 
 8. 1 linguriță cu vârf de fulgi de nucă de cocos 
 9. 50-60 g ciocolată neagră 

Rețeta zilei | Prăjitură bounty de post. Nu se folosesc ingredientele interzise

Pentru cremă avem nevoie de următoarele ingrediente: 

 1. 400 g lapte de cocos 
 2. 100 g zahăr 
 3. 3 linguri rase de griș 
 4. 100 g ciocolată neagră 
 5. 1 lingură de ulei de cocos. 

Modul de preparare 

Amestecați într-un bol făina, cacao, praful de copt și bicarbonatul, după care trebuie să le cerneți împreună. Într-un alt bol, amestecați zahărul cu uleiul, apoi mixați-le timp de 2 minute. Ulterior, adăugați jumătate din cantitatea se suc de portocale și mai mixați un pic. Puneți jumătate din amestecul de ingrediente uscate, adică cele cernute, și amestecați ușor. La final, adăugați restul de suc și restul ingredientelor uscate. 

În același bol adăugați și ciocolata neagră, rasă pe răzătoare sau tocată mărunt și fulgii de cocos. Amestecați foarte bine iar compoziția rezultată adăugați-o într-o tavă mică. Adăugați tava în cuptor, la 170 de grade, circa 20-30 de minute, sau până blatul trece testul scobitoarei. 

Pentru a prepara crema trebuie să puneți laptele de cocos cu zahărul într-o oală. Când începe să clocotească, adăugați grijul și amestecați până se umflă. Adăugați și fulgii de cocos. Când compoziția cremei este gata și blatul s-a copt bine, turnați compoziția fierbinte peste blat. Nivelați crema peste tot blatul, apoi lăsați-o la răcit. 

Pentru a face și glazura trebuie să topiți ciocolata neagră, în care puteți adăuga ulei de cocos, dacă doriți. Nivelați repede, cu ajutorul unei spatule sau cu dosul unei linguri, începând din mijlocul prăjiturii, până la margine. Lăsați câteva ore la rece, apoi feliați prăjitura. E gata rețeta zilei!

Poftă bună!

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.