Reclamă
Reclamă

O porție de plăcinte ardelenești pline cu un sos suculent cu carne, savurate în aer liber, la început de vară. Cu siguranță o astfel de imagine trezește pofta oricui de aceste delicii tradiționale. Poți pregăti extrem de rapid și ușor plăcintele bunicii!

Plăcinte ardelenești cu umplutură

Conform rețetei pentru a pregăti aceste delicioase plăcinte ardelenești ai nevoie de :

Pentru aluat:

-400 grame de făină;

Reclamă

-2 cartofi;

– 5 linguri de iaurt grecesc sau smântână;

-un praf de sare;

-drojdie;

-1 ou;

-o linguriță de zahăr.

Pentru umplutură:

-o ceapă;

-un ardei;

-200 grame carne de pui/porc tocată;

-sare,piper;

-o lingură de ulei;

-suc de roșii.

Peste drojdie pune o linguriță zahăr și 3-4 linguri de lapte.  Pune cartofii la fiert în apă cu sare. Amestecă și lasă această maia să crească puțin. Cerne făina și adăuga peste ea oul, smântâna, sarea.  Zdrobește cartofii și adaugă-i în compoziția aluatului. Omogenizează compoziția după ce adaugi și drojdia. Acest aluat nu necesită un proces de frământare îndelungat. Este suficient să frămânți 5-7 minute pentru a obține un aluat care va crește frumos.

Acesta se acoperă și se așează la un loc ferit de lumină pentru a crește. Separate poți ocupa de pregătirea umpluturii pentru plăcinte.

Curăța și toacă ceapa și procedează la fel și cu ardeiul. Adăuga sosul de roșii tigaie alături de lingura de ulei și toarnă peste cele două legume tocate. După ce s-au călit timp de două minute adaugă și carnea. A da fine voie să o adaugi în tigaie și câteva linguri de apă iar apoi poți lăsa compoziția sub capac se gătească.

După ce m-am luat de la crescut formează biluță egale din acesta. Întinde fiecare foaie în funcție de cat de mari dorești să fie plăcintele ardelenești și așează în mijloc umplutura. Închide fiecare plăcintă și așează le ulterior în tigaia cu ulei pentru a fi prăjite.

Este un preparat băgat în calorii astfel că trebuie consumat cu moderație.

Reclamă
Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro