Chiar dacă suntem în Postul Crăciunului, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de tot feluri de delicatese.

Perioada Postului Crăciunului, și nu numai, este extrem de grea, mai ales pentru gospodine. Este dificil să te gândești zi de zi ce să gătești familiei, mai ales dacă țineți cu toții post. Toate ingredientele care dau mâncării gust, sunt interzise, fiind post.

Pare greu de crezut, dar vestea bună pentru gospodine este că există numeroase rețete pe care le puteți face, fără a folosi alimentele interzise în post. De exemplu, pizza. Pare greu de crezut, dar da, se poate face pizza de post. Iată cum:

Pentru început, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru aluat:

 1. 300 g făină
 2. Sare (după gust)
 3. Un pic de zahăr
 4. 1 linguriță de drojdie uscată
 5. 250 ml apă caldă.

Pentru umplutură:

 1. 2 cepe tăiate rondele subțiri
 2. 2 căței de usturoi
 3. 200 g măsline tăiate în jumătate
 4. 150 g ciuperci tăiate felii
 5. 180 g tofu fărâmițat cu furculița
 6. 2 linguri de soia
 7. 2 linguri de ulei de măsline
 8. 1 lingură de mirodenii (oregano sau maioran)
 9. 100 g pastă de tomate
 10. O linguriță de zahăr
 11. Piper

Rețeta zilei: Pizza de post

Modul de preparare

Amestecați Ingredientele pentru aluat și frământați timp de câteva minute. Când simțiți aluatul că este frământat bine, adăugați-l într-un bol. Acoperiți bolul și lăsați aluatul  să crească .

După ce a crescut, frământați din nou aluatul și apoi întindeți-l cu sucitorul, până când obțineți o turtă de aproximativ 8 mm grosime.  Aranjați turta pe o tavă unsă cu ulei, preferabil o tavă pentru pizza.

Rețeta zilei | Pizza de post

Între timp, prăjiți ceapa, în jumătate din uleiul pe care l-ați pregătit. Adăugați și usturoiul pisat, dar și jumătate din pasta de tomate. În sosul pe care îl obțineți adăugați o linguriță de zahăr. Ulterior, turnați sosul la baza aluatului și întindeți-l uniform, lăsând o margine de cca un cm. Peste sos adăugați ciupercile și măslinele.

În tava în care ați prăjit ceapa, puneți fărâmele de tofu, peste care turnați sosul preparat din cealaltă jumătate de pasta de roșii, usturoiul și uleiul rămas, sosul de soia, mirodeniile și piperul negru. Amestecați bine și turnați-l peste turta cu legume.

Pizza se mai lasă la crescut o oră, după care se coace în cuptorul preîncălzit la 220 de grade, timp de 25-35 de minute, în funcție de cuptorul pe care îl dețineți.

Poftă bună!

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.